Brutalno pretučeni Nihad Ibrahimkadić operisan u Beogradu

Snimatelj Anadolu Agency Nihad Ibrahimkadić je, nakon jučerašnjeg napada u kojem je zadobio teže tjelesne povrede u predjelu glave, danas na Vojnomedicinskoj akademiji Beograd podvrgnut operativnom zahvatu.

Prema prvim informacijama nakon gotovo petosatnog operativnog zahvata, operacija je bila uspješna iako se radilo o teškim povredama u predjelu lica.

Stanje pacijenta je stabilno, a oporavak će trajati nešto duže.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i  ministar  trgovine, turizma i telekomunikacija te zemlje Rasim Ljajić boravio je danas na VMA-u gdje je informisan o stanju Ibrahimkadića čiji je operativni zahvat u to vrijeme bio u toku.

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin uputio je danas riječi podrške Ibrahimkadiću, a tokom dana je informisan o njegovom stanju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović posjetio je jučer u Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu Ibrahimkadića, a tokom posjete novinarima je izjavio kako policija istragu vodi u svakom pravcu u cilju što skorijeg pronalaska napadača.

Poruke podrške i želje za skorijim oporavkom snimatelju AA Ibrahimkadiću uputio je jučer i predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) najoštrije su osudili divljački napad na Ibrahimkadića, snimatelja Anadolu Agency (AA) i pozvali policiju da najhitnije otkrije napadače i motive napada.

Napad na snimatelja Anadolu Agency osudila je i predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović i zatražila od vlasti Srbije brzu i učinkovitu istragu, te privođenje počinilaca.

Podsjećamo, Nihad Ibrahimkadić, snimatelj Anadolu Agency, napadnut je jučer u ranim jutarnjim satima u blizini željezničke stanice u Beogradu.

Ibrahimkadić je teško povrijeđen, a nakon napada pronašli su ga pripadnici žandarmerije i prebacili na Vojnomedicinsku akademiju (VMA), gdje je danas podvrgnut operativnom zahvatu.

Neidentifikovane osobe Ibrahimkadića su napale s leđa, bez ikakvog povoda. Napadači nisu govorili niti su snimatelju odnijeli predmete od vrijednosti.

Snimatelj AA je napadnut rano ujutro po povratku iz Bosne i Hercegovine gdje je boravio na novogodišnjem odmoru. Napadači na Ibrahimkadića još uvijek nisu pronađeni.

(Izvor: Anadolija aa.com.tr)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *