Malonogometni turnir u organizaciji UG “Veterani TOŠK-a”.

Početkom sedmice, tačnije u ponedjeljak, 16.01.2016. godine, počeo je tradicionalni, deseti po redu, malonogometni turnir veterana, u organizaciji Udruženja građana “Veterani TOŠK-a” Tešanj. Dan ranije, (nedjelja, 15.01.2017. godine) u prostorijama Osnovne škole “Huso Hodžić” Tešanj izvršeno je izvlačenje parova i grupa a sve utakmice se igraju u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj.

Pregled po grupama i raspored utakmica:

Turnir je otvorenog tipa, s tim da pravo nastupa nemaju igrači koji nastupaju za neki od nogometnih klubova (registrovani igrači). Igra se 5 +1 igrač, sa maksimalno 10 prijavljenih igrača u jednoj ekipi, kotizacija iznosi 100 KM po ekipi a obezbjeđene su prikladne robne nagrade.

U nastavku rezultati svih do sada odigranih utakmica i raspored za zadnji dan grupne faze (danas):

Sutra (petak, 20.01.2017. godine) od 16:00 sati kreće završnica turnira i odigravanje četvrtfinalnih utakmica, a već su poznati i prvi učesnici završnice, to su ekipe “Prošić”, “Raduša” i “MannHumel 1” a poslije današnjih utakmica grupne faze saznaćemo i ostale učesnike.

U subotu, 21.01.2017. godine, igraju se polufinalne utakmice, utakmica za treće mjesto te finalna utakmica za pobjednika turnira.

O Sportski savez Opcine Tesanj