SANJIN PEHLIVANOVIĆ POSTAO ZAŠTITNO LICE HIFA PETROL-a

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara i četverostruki europski prvak jučer je u prostorijama Bilijar kluba Predator u Sarajevu potpisao ugovor sa najuspješnijom naftnom kompanijom HIFA PETROL.

Nakon ugovora sa najboljim sportistom u BiH, Amelom Tukom, HIFA PETROL nastavlja da podržava mlade i perspektivne sportiste u našoj državi.

Petnaestogodišnji Sarajlija je član Sportskog bilijarskog kluba “Predator” iz Sarajeva koji iza sebe ima niz vrhunskih rezultata. Sanjin je višestruki juniorski prvak BIH, četverostruki prvak Evrope u bilijaru, a na nedavno održanom Svjetskom juniorskom prvenstvu u Šangaju osvojio je treće mjesto.

Navedeni rezultati nisu mogli da prođu nezapaženo, što je rezultiralo da Sanjin i njegov menadžer Ramiz Turulja dobiju poziv od najuspješnije naftne kompanije u Bosni i Hercegovini.

Svečanu press konferenciju pored Sanjina Pehlivanovića i Ahmeda Ahmetlića, predstavnika kompanije HIFA PETROL uveličali su i premijer kantona Sarajevo Elmedin Konaković, dogradonačelnik glavnog grada BiH Abdulak Skaka, otac i trener Senad Pehlivanović te menadžer Ramiz Turulja.


Njegov otac i trener Senad Pehlivanović kao i menedžer Ramiz Turulja zahvalili su kompaniji HIFA PETROL i medijima na podršci koji pružaju ovom mladom talentu.

Pehlivanovićev trener je istakao da se nada da će i druge domaće kompanije slijediti ovaj primjer i pomagati mladim talentima.

Skaka je naveo da je današnje okupljanje dokaz da je potrebno pozitivnih priča.

– Ovo je pokazatelj da kada želimo nešto, to i možemo, zajedničkim snagama i energijom. Grad Sarajevo će nastaviti podržavati naše talentirane sportiste – naglasio je Skaka.

Konaković je pojasnio da, dok je bio zastupnik u Skupštini KS, prepoznao talenat Pehlivanovića.

– Ovo je jedna prelijepa priča, i ovaj mladić treba da bude uzor ne samo zbog rezultata nego i zbog odgoja i načina života. Sve njegove nastupe pratim s puno emocija – poručio je Konaković i najavio da će u 2017. izdvojiti određeni novac za stipendiranje talentovanih mladih ljudi, a da će Sanjin biti prvi u nizu onih koji će dobiti stipendiju u iznosu od 500 KM.

Ahmed Ahmetlić, predstavnik HIFA PETROL-a objasnio je zbog čega je ta kompanija odlučila da podrži Pehlivanovića.

– To je momak koji je počeo da trenira nešto što voli i smatra da ga ispunjava. On se u tome dokazao. Ovo ne bih nazvao pomoći, nego podršci, jer je on momak koji iza sebe već ima impresivan uspjeh. Ideja o podršci se javila prije otprilike mjesec dana kada je moj brat Muharem gledao emisiju na televiziji, gdje je Sanjin gostovao i to je prenio našem ocu Hajrudinu, koji je bez razmišljanja odlučio da podrži ovog momka. Postoje određene sličnosti između kompanije HIFA PETROL i Sanjina, a to su kvalitet, jer smo oboje najbolji u onom što radimo, zatim mladost, a treća je tradicija u uspjehu – istakao je Ahmetlić.

Sanjin se zahvalio kompaniji HIFA PETROL i lijepim riječima prisutnih i rekao da ga sve ovo motivira da bude još uspješniji u onom što radi.

Uzimajući u obzir da je kompanija HIFA-PETROL do sada veoma dobro znala da prepozna potencijal možemo samo da naslutimo da se Sanjinu smiješi blistava svjetska karijera.

Više o Sanjinu Pehlivanoviću možete pronaći na njegovoj oficijelnoj facebook stranici ovdje.

(HIFA PETROL)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *