UČENICE MJEŠOVITE SREDNJE ŠKOLE, TEŠANJ OSVOJILE PRVE NAGRADE NA MEĐUNARODNOM SIMPOZIJU TEKSTILA, INŽENJERSTVA I MODNOG DIZAJNA U TRAVNIKU

20170131_081945

U periodu između 27.1.  do 29. 01.2017. godine u organizaciji Fakulteta za tehničke studije Travnik, održan je Drugi međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod 2017.

Na poziv organizatora , Aktiv tekstilne struke naše škole, zajedno sa direktorom Muharemom Saračevićem, je odlučio da se odazove na poziv organizatora i uzme učešće u radu simpozija a nastavnici prisustvovali stručnim predavanjima.U konkurenciji srednjih  tekstilnih škola sa prostora FBIH učenici su uzeli učešće u takmičarskim dijelu:

Armina Mehinović,učenica IV-d, zvanje tekstilni tehničar , osvojila je prvo mjesto u takmičenju iz predmeta Konstruisanje odjeće i kao nagradu dobila stipendiju za nastavak školovanja, (4.000,00 KM) mentor Samila Čamdžić.

Adelisa Hadžić,učenica III-7, zanimanje krojač,  osvojila je prvo mjesto iz predmeta Praktična nastava  i kao nagradu osvojila industrijsku šivačću mašinu “JUKI”,mentor Nuhanović.

20170131_081945 20170128_163528 20170128_161507

               Ovo je još jedan dokaz da naši učenici mogu postići zavidne rezultate, kako na takmičenjima, tako i na budućim radnim mjestima,a uslov za postizanje ovih ciljeva jesu dobro opremljene školske radionic za obuku učenika.

Mješovita srednja škola;tešanj tj. Aktiv porodice zanimanja Tekstil i kožarstvo je pokrenuo projekat opremanja tekstilnih radionica, u cilju osposobljavanja učenika za samostalan rad i stvaranje kvalitetnijeg radnog kadra, koji je spreman odgovoriti zahtjevima i potrebama tržišta rada.Iz tih razloga smo na više adresa poslali zahtjev za podršku u opremanju radionica tekstilne struke.

Ovim putem se iskreno zahvaljujemo firmama, koje su prepoznale naše ciljeve i svojim doprinosom pomogle u opremanju naših radionica:

-ALPINA BROMY –donirala novu šivaću mašinu“JUKI“ i repromaterijal za vježbe učenika;

-KOTEKS-donirao dvije šivaće mašine:“SIRUBA“ i „JACK SHIRLEY“:

-NAPREDAK-redovno snabdijeva radionice sa materijalom za vježbe učenika.

Još jednom hvala direktorima Suadu Roši,Harisu Sejdiću i Amiru Šišiću, koji su na ovaj način doprinijeli sadašnjim, a nadamo se  budućim dobrim  rezultatima, kada  su u pitanju znanje i vještine naših učenika

 

Mješovita srednja škola Tešanj,

Aktiv nastavnika tekstilne struke

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *