U SJEDIŠTU KANTONA CCI ODRŽAO PARLAMENTARNU DEBATU

U SJEDIŠTU KANTONA CCI ODRŽAO PARLAMENTARNU DEBATU

Danas je u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona održana  parlamentarna  debata „Efekti Reformske agende na zapošljavanje, poslovnu klimu i konkurentnost“. Debatu su organizovali Centri civilnih inicijativa (CCI), a moderator je bio Adis Arapović, program menadžer CCI.

Poziv za učešće u samoj debati upućen je predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Zeničko-dobojskog kantona, resornih ministarstava, Grada Zenice, poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona, akademske i stručne javnosti u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.

Aktivo učešće u debati uzeli su i predsjedavajuća Skupštine, Draženka Subašić i premijer Miralem Galijašević zajedno sa ministrima u Vladi. Predsjedavajuća je govoreći o provedbi  Reformske agende dala svoje viđenje zadataka i realizacije predviđenih aktivnosti sa aspekta zakonodavne vlasti, dok je premijer govorio o ciljevima i aktvinostima koje je imala Vlada Kantonam, ali i stepenu realizacije mjera iz Akcionog  plana Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Prema evidenciji, od ukupno 55 aktivnosti predviđenih Akcionim planom za realizaciju Reformske agende, zaključno sa decembrom 2016., kontinuirano se provodi 32 aktivnosti (58,2%), završeno je 12 (21,8%) a započeto 5 (9,1%) i odgođeno 6 (10,9%).

 

Stručna služba Skupštine



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *