Izbor sportiste godine ZDK.

I ove, kao i prethodnih godina, biće održana manifestacija Izbor sportiste godine Zeničko-dobojskog kantona, koju organizuje i vodi NIPD “Naša Riječ” Zenica u saradnji sa Sportskim savezom Zeničko-dobojskog kantona.

Sjednica Organizacionog odbora Manifestacije “Sportista ZE-DO kantona 2016” održana je 26. januara 2017. godine i uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, Odbor je imao kvorum pa su donijete validne odluke.

Među najvažnijim odlukama je svakako i formiranje Žirija koji će se, u radu i ocjenjivanju pristiglih prijedloga, pridržavati Pravilnika o bodovanju. Rok za dostavljanje prijava produžen je za sedam dana a istekao je jučer, 09.02. 2017. godine.

Kao i prethodnih godina, ima dosta kandidata, ali da bi bilo koji sportista, trener, sporski radnik, ili sportska nada mogla naći na “Dnevnom redu” zasjedanja Žirija, neophodno je bilo da aplikacije na vrijeme stignu na odredište, putem elektronske pošte ili običnom poštom.

Već su u toku i pripreme za izdavanje časopisa ZE-DO sport, a da bi sve bilo urađeno na uobičajenom, visokom nivou, potrebno je da se angažujuju svi koji žele da aktivno učestvuju u pripremama i svojim blagovremenim doprinosom pomognu ovu značajnu manifestaciju.

Na svojoj narednoj sjednici Organizacioni odbor manifestacije će verifikovati odluke Žirija koje budu donesene (sa pravom korekcija) ali i donijeti odluke iz svoje nadležnosti.

Nadamo se da će se među najuspješnijim naći i naši tešanjski sportisti, koji su u protekloj 2016. godini svojim angažmanom i odličnim rezultatima to svakako i zaslužili.

 

 

O Sportski savez Opcine Tesanj