Dan poduzetništva u Mješovitoj srednjoj školi, Tešanj

DSCN8036

DSCN8120

Mješovita srednja škola, Tešanj povodom Dana poduzetništva organizovala je dana 28.02.2017. godine svečanu manifestaciju „Poduzetničkim učenjem do vlastite poduzetničke djelatnosti“ , u okviru koje je potpisala četiri nova  sporazuma sa partnerima: „ Socksmaker 3 d.o.o Tešanj, LockWood Bih d.o.o Tešanj, BIO ŠAMP d.o.o Tešanj i Srednja mješovita škola  Zijah Dizdarević, Fojnica”. Projektom ove saradnje  našim učenicima će biti omogućeno da praktično primjene ono  što u teorijskoj nastavi uče. Cilj ove saradnje jeste osposobljavanje što kvalitetnijeg  kadra  za potrebe tržišta rada.

DSCN8036 DSCN8050 20170228_135851 DSCN8073 DSCN8078 DSCN8083 DSCN8130 DSCN8120 DSCN8104 DSCN8093 DSCN8089

Održana su predavanja u odjeljenjima od strane slijedećih predavača: Tea Mustafić, administrativni menadžer firme Socksmaker 3, Nazif Hamzić, direktor firme LockWood, Fahir Hasanić, direktor firme BIO-ŠAMP, Merima Sijarić, direktorica Srednje škole „Zijah Dizdarević“ Fojnica. Također je organizovana radionica za učenike završnih razreda na temu „ BIZNIS PLAN“ od strane mr. ekonomskih nauka Ermine Salkičević-Dizdarević.

Učenici škole zajedno sa profesoricom bosanskog jezika Nadinom Bešlagić su pripremili prigodan kulturno – zabavni program, kroz koji su  prikazali gostima projekte i prijateljstva koja su sklopili u predhodnom periodu. Prisutnima se obratio direktor MIC-a, Školski centar Velenje Darko Lihteneker, i dao kratak osvrt na dugogodišnju  saradnju između Mješovite srednje škole  i Školskog centra, i iskoristio je priliku da pohvali naše učenike koji su na školovanju u Velenju.

Našim gostima, uposlenicima  i učenicima  se obratio i direktor  Mješovite srednje škole, Tešanj  Muharem  Saračević,  koji je u svom govoru naglasio da  je  Škola  orjentirana  prema  tržištu rada,  kroz uvođenje novih zanimanja  za potrebe poslodavaca.

Ova saradnja može biti primjer i ostalim školama unutar BiH i šire, ali i privrednicima koji su također spremni podržavati obrazovne ustanove u usavršavanju dobrog i kvalitetnog kadra za potrebe tržišta rada.

 

Tešanj, 28.02.2017.

Fotosekcija

Opširnije: msst.edu.ba

O Mjesovita srednja stru?na škola Tešanj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *