Održana Skupština NK “TOŠK” Tešanj.

Jučer (utorak, 07.03.2017.godine) je u prekrasnom ambijentu objekta “Villa Ukus” održana Izborno izvještajna Skupština NK “TOŠK” iz Tešnja. Sjednici je prisustovalo 50 delegata i 6 gostiju.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine i verifikacije delegata, pristupilo se izboru tijela i pozicija u klubu.

Za predsjednika Skupštine izabran je Haris Sejdić a njegov zamjenik Muris Jabandžić. U Nadzorni odbor izabrani su Amir Galijašević (predsjednik) te Sead Korajlić i Muris Hrnjić (članovi). Potom je uslijedio izbor Upravnog odbora, za predsjednika je izabran Ajdin Mrguda a za potpredsjednike Armin Sejmenović i Asmir Kovač. Generalni sekretar ostaje i dalje Kenan Kadribašić. Sve odluke su usvojene jednoglasno.

U izvještajnom dijelu sjednice, Izvještaj o radu u 2016. godini podnijeli su Armin Sejmenović i Edin Šaranović, Finansijski izvještaj Hamzalija Dolamić, Plana rada za 2017. godinu izložio je Predsjednik Upravnog odbora Ajdin Mrguda a Finansijski plan za 2017. godinu Generalni sekretar Kenan Kadribašić. Svi izvještaji i planovi su usvojeni jednoglasno.

Donesena je i Odluka o formiranju Savjetodavnog odbora kao organa koji daje savjete o operativnim poslovima kluba, kao i Odluka o uspostavljanju funkcije sportskog direktora kluba. U Savjetodavni odbor ušli su istaknuti pojedinci, iskusni bivši članovi uprave, predstavnici medija i navijača, te sponzora.

Nije izvršeno imenovanje Sportskog direktora jer su, nakon prijedloga Uprave da ta uloga pripadne Edinu Šaranoviću, delegati Hajrudin Deljkić i Mustafa Jabandžić istakli da isti ne bi mogao odgovoriti tom zadatku, upravo iz razloga zbog kojih je odstupio i sa funkcije predsjednika Upravnog odbora, jer živi i stanuje u Sarajevu te ne bi bio stalno prisutan u sjedištu kluba. Upravni odbor kluba je zadužen da u narednom periodu pripremi prijedlog za ovu funkciju.

Po završetku oficijelnog dijela Skupštine, u restoranu “UKUS” priredjena je zajednička večera za sve prisutne.

O Sportski savez Opcine Tesanj