XVI kolo Druge nogometne lige F BiH – grupa “Centar”: U derbiju Toškovci uspješniji.

Jučer je na “Šibovima” u okviru 16. kola Druge nogometne lige Federacije BiH – grupa “Centar”, odigran vječiti derbi: TOŠK – BORAC, 61. po redu, u kojem je “TOŠK” bio uspješniji i golom Nuhanovića savladao domaći “Borac”.

Utakmica je zaista opravdala epitet derbija, u tome su saglasni svi: novinari, zvanična lica, navijači i “Borca” i “TOŠK”-a. Tvrda i do kraja neizvjesna utakmica, završena minimalnom pobjedom gostiju od 1:0. Sve čestitke ekipi “TOŠK”-a, koja trećom pobjedom u nizu sigurno gazi prema šampionskoj tituli, ali čestitke i ekipi domaćina, kako na odličnoj organizaciji same utakmice tako i na prikazanoj hrabroj igri i borbenosti, bez tri standardna prvotimca i sa mladim snagama iz svoje škole fudbala. I sudije na visini zadatka, nema im se šta posebno prigovoriti.

Derbi je prošao, utisci se sumiraju, život ide dalje jer slijede nove utakmice u kojima će, kako to lijepo reče naš Senad Durkalić, i “TOŠK” i “Borac” sigurno opravdati epitet najboljih ali i najorganizovanijih ekipa Druge lige “Centar”. Ono što je bitno je da je pobijedio nogomet, jer je i ovaj derbi, kako smo i najavljivali, i kao i svaki dosad, prepun elektriciteta ali završio fer i sportski, uz maksimalno uvažavanje protivnika, kako od strane igrača tako i od navijača obje ekipe, po čemu sigurno može da služi kao školski primjer dobre prakse.

U okviru ovog kola, naša “Pobjeda” sa Tešanjke poražena je na gostovanju u Župči rezultatom 3:1.

Rezultati nakon odigranog 16. kola:

JELAH: Borac – TOŠK Tešanj 0:1,
ŽUPČA:  Mladost Pobjeda Tešanjka 3:1,
MAGLAJ: Natron – Rudar Zenica 3:0,
USORA: Usora – FAMOS Hrasnica 1:0,
ZAVIDOVIĆI: Krivaja – Žepče 1:2,
SARAJEVO: Novi Grad – Azot Vitkovići  1:0,
HADŽIĆI: Radnik – Ilijaš 1:2.

Tabela:

 

O Sportski savez Opcine Tesanj