ŽKK Tešanj na “Basketball Wien 2017”

Naš Ženski košarkaški klub Tešanj će i ove godine, sa svojom UW-16 selekcijom (godište 2001. i mlađe), učestvovati na najvećem europskom turniru za mlade košarkaše i košarkašice “Basketball Wien 2017”, koji se održava u Beču, u Austriji od 10. do 15. aprila 2017. godine.

ŽKK Tešanj je prošle godine, kao jedini ženski klub iz BiH,  učestvovao na ovom turniru na kojem je učešće uzelo preko 400 ekipa iz 17 zemalja. Uprava i treneri kluba, kao i sve igračice, iz Beča su donijeli izuzetno pozitivne utiske te je odlučeno da se i ove godine uzme učešće na turniru.

Košarkašice koje će, zajedno sa trenerom Alenkom Zukanovićem, predstavljati naš grad, općinu i državu na ovom prestižnom turniru su:

1. Ajla Handžić,
2. Almedina Ahmić,
3. Nela Dusinović,
4. Azra Nikšić,
5. Berina Bašić,
6. Džejna Spahić,
7. Hena Spahić,
8. Iman Turković,
9. Kanita Omerbašić,
10. Mejrem Sinanović,
11. Naida Subašić,
12. Petra Matijanić.

Treninzi naših mladih košarkašica odvijaju se sa mnogo želje, volje i upornosti, a do krajnjih granica izdržljivosti, jer trener Alenko Zukanović želi od ove ekipe na turniru izvući maksimum.Upravo zato su bile vrlo prijatno iznenađene u petak, 31.03.2017. godine, posjetom selektora U14 ženske košarkaške reprezentacije BiH, gospodinom Edinom Ravnjakom.

Selektor Ravnjak je izrazio zadovoljstvo viđenim na treningu, pohvalio je dosadašnji rad trenera i uprave kluba, podsjetivši da ŽKK Tešanj u Beču brani ugled BH košarke, te je našim djevojčicama poželio puno sreće i sportskog uspjeha na turniru.  

Svakako i mi želimo puno sreće i uspjeha našim košarkašicama, da na najbolji način predstave svoj klub i svoj grad, ostvare dobre rezultate i sklope nova prijateljstva.

O Sportski savez Opcine Tesanj