Tešanjsko proljeće – Rukometni turnir mladih: Ekipa RK “Teslić” pobjednik turnira.

U subotu, 15.04.2017. godine, u organizaciji našeg Rukometnog kluba “Bosna TS” iz Tešnja, a u okviru manifestacije “Tešanjsko proljeće 2017” i pod pokroviteljstvom Općine Tešanj, održan je “Rukometni turnir mladih” na kojem su, pored domaćina, nastupile i omladinske selekcije RK “Rudar” Banovići, RK “Teslić” i RK “Index” Doboj Istok.

U prvoj polufinalnoj utakmici, domaćini su poraženi od ekipe Rudara, rezultatom 25:19, a važno je napomenuti da je ova utakmica ujedno bila i redovna utakmica Omladinske lige Sjever. U drugoj polufinalnoj utakmici, Teslić je savladao ekipu Doboj Istoka, rezultatom 35:14.

Detalj sa utakmice RK “Bosna TS” – RK “Index” Doboj Istok

Svečano otvaranje turnira svojim nastupom uveličao je i plesni klub “Win” Tešanj, a dodijeljene su i mnogobrojne zahvalnice za doprinos i aktivno učešće u radu Škole rukometa “Bosne TS” Tešanj, onima koji su od prvog dana podržavali mlade rukometne nade iz Tešnja.

Naše “Starsice” iz Plesnog kluba “Win” Tešanj

Prigodnim riječima prisutnima se obratio i predsjednik Sportskog saveza Općine Tešanj, gospodin Besim Sejdić, dok je turnir zvanično otvorio pomoćnik Općinskog načelnika, gospodin Hamzalija Hojkurić.

U utakmici za 3. mjesto, naši mladi rukometaši savladali su ekipu RK “Index” rezultatom 26:13, a u finalnoj utakmici “Teslić” je savladao “Rudar” rezultatom 26:19. RK “Index” proglašen je za Fair-play ekipu.

U konkurenciji za najboljeg golmana turnira desila se jedna “split decision”, pa su Plančić Elmin i Hojkurić Abdurahman, oba iz redova domaćina, ponijela ovu nagradu. Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Šehić Benjamin iz Banovića, dok je nagrada najboljeg igrača turnira otišla u ruke Bjelčević Dejana iz Teslića.

S punim pravom se može reći da je ovo bilo jedno istinsko druženje mladih rukometaša, prikazan je kvalitetan rukomet a sklopljena su i nova prijateljstva. Iz RK “Bosna TS” se zahvaljuju svima koji su pomogli održavanju ovog turnira kao i radu omladinske selekcije “Bosne TS”.

Omladinska selekcija (kadeti) RK “Bosna TS” Tešanj

 

O Sportski savez Opcine Tesanj