Uspješan nastup ŽKK Tešanj na “Basketball Wien 2017”.

Protekle sedmice naš Ženski košarkaški klub Tešanj je sa svojom U-16 selekcijom i pojačan sa nekoliko igračica iz drugih klubova, učestvovao na jednom od najvećih evropskih turnira za mlade košarkaše i košarkašice “Basketball Wien 2017”, koji se održao u Beču, Austrija, od 10. do 15. aprila 2017. godine.

Sa ceremonije otvaranja turnira…

Naše mlade košarkašice su se, sa tri pobjede i jednim porazom (pobjeda protiv prvaka Njemačke i ekipe Mainza, tijesan poraz od Luksemburžanki), plasirale na čelo svoje grupe i obezbjedile plasman u osminu finala. 

Naš ŽKK Tešanj sa ekipom Mainz-a nakon pobjede u grupnoj fazi

Pobjedom protiv ekipe iz Bonna rezultatom 58:41 naš ŽKK Tešanj plasirao se među osam najboljih ekipa “Basketball wien 2017”.

Naš ŽKK Tešanj sa igračicama ekipe BG Bonn nakon pobjede u osmini finala

Nažalost, dalje od ovoga nije moglo jer su u četvrtfinalnoj utakmici poraženi od ekipe “BBC Linz” rezultatom 69:51. Ali, svakako je plasman među osam ekipa turnira jedan veliki uspjeh za ovaj mladi klub, koji se za kratko vrijeme od osnivanja pokazao kao vrlo perspektivan kolektiv.

Ekipa na zasluženom odmoru…

Svojom igrom, ponašanjem na terenu i van njega, stekle su naklonost i simpatije domaćina, gledateljstva a i medija. Tako je novinarska ekipa “Austria News” dogovorila pravljenje priloga o ŽKK Tešanj i promociju našeg kluba, a u planu su posjetiti i naš grad Tešanj.

Predsjednik kluba Ekrem Spahić sa novinarskom ekipom “Ausria News”

Sve pohvale našim mladim košarkašicama koje su učinile sve što su mogle, ostavile srce na terenu, pokazale šta se sve može kada se daje sve od sebe kako bi, na najbolji mogući način, predstavile svoj klub, svoj grad Tešanj i našu dragu nam Bosnu i Hercegovinu.

Čestitamo.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj