Omladinska selekcija KK “Gradina” Tešanj na “Basket Cup Sarajevo 2017”

Proteklog vikenda, selekcija pretpionira našeg KK “Gradina” Tešanj boravila je u Sarajevu, gdje su učestvovali na 5. internacionalnom turniru u košarci za mlađe kategorije “Basket Cup Sarajevo 2017”, koji je trajao od 13. do 16. aprila 2017. godine.

Ovaj turnir, čiji je organizator KK “Impuls” Sarajevo, okupio je veliki broj ekipa iz BiH i zemalja regije a održan je u Kulturno-sportskom centru “Ilidža” u Sarajevu.

Iako su naši mladi košarkaši izgubili sve tri utakmice, kao najmladja ekipa časno su odigrali ovaj turnir i već ovako mali pokazali karakter. Ekipa se formira, roditelji daju svoju podršku i prezadovoljni su igrama, kao i treneri, koji su najavili nastup na ovom turniru i iduće godine, kada će se ova ekipa (dječaci rođeni 2005. i 2006. godine) takmičiti sa svojim vršnjacima pa će, nadamo se, biti i boljih rezultata.

Sve čestitke našim košarkaškim nadama, kao i njihovim roditeljima i trenerima na uloženom trudu i zalaganju, sa željom da istraju i izrastu u jednu respektabilnu ekipu, ponos svog kluba i svog grada Tešnja.

O Sportski savez Opcine Tesanj