Održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Sportskog saveza ZDK.

Jučer (četvrtak, 27.04.2017. godine) je u prostorijama Press centra Atletskog stadiona Zenica održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Sportskog saveza Zeničko -dobojskog kantona.

Sjednicu je predvodio predsjednik Sportskog saveza profesor Jure Rašić a istoj su prisustvovali delegati Skupštine: predstavnici sporta u općinama Zeničko – dobojskog kantona.

Na sjednici su usvojeni Izvještaj o radu i Izvještaj o izvršenju Budžeta za 2017. godinu, Izvještaj odbora unutrašnje kontrole, te Program rada i Budžet za 2017. godinu. Prisutnima je takođe prezentovana Informacija o radu Radne grupe za za izradu Izvještaja o stepenu implementacije Akcionog plana za period 2013.-2015.godine, potom Informacija o učešću članica Sportskog saveza u izradi Programa utroška sredstava namjenjenih sportu iz Budžeta ZDK za 2017. godinu.

N sjednici je raspravljano i o osnivanju Radne grupe za izradu Nacrta strategije razvoja sporta ZDK za period 2018.-2022.godina te izradi Akcionog plana za navedeni period a formirana je i Radna grupa za pripremu prijedloga Kriterija za izbor sportiste godine ZDK, te Radna grupa za izmjenu Statuta Sportskog saveza ZDK.

Sjednici Skupštine prethodila je i  sjednica Predsjedništva Sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona, kojoj su prisustvovali članovi Predsjedništva i na kojoj su razmatrani i usvojeni materijali za Skupštinu.

O Sportski savez Opcine Tesanj