Privredni sajam u Tešnju i ove godine okuplja više od stotinu izlagača iz zemalja regije

Međunarodni sajam privrede “Tešanj 2017” i ove godine će okupiti veliki broj izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Njemačke, a dolazak su najavile i brojne zvanice. Sajam će se održati od 18. do 21. maja ove godine.

Sajam u Tešnju već duži niz godina okuplja privrednike iz Bosne i Hercegovine, a ove godine prisutne očekuju brojni noviteti s obzirom na to da sajam nije specijalizovan i da ima prostora da se širi iz godine u godinu.

U razgovoru za Klix.ba predsjednik Udruženja privrednika ”Biznis centar” Jelah – Tešanj Edin Jabandžić je izjavio kako organizacija sajma ide po planu te da je iz godine u godinu veći interes izlagača i gostiju.

“Cilj nam je da u narednim godinama sajam dobije epitet regionalni zbog toga što se u Tešnju vrši regionalna proizvodnja i svi su dobrodošli da vide uspješnu tešanjsku priču. Ovo je prilika za razmjenu dobrih iskustava i sklapanja poslovnih dogovora”, kazao je Jabandžić za Klix.ba.

S obzirom na to da je u Tešnju prije rata prevladavala automobilska industrija, a nakon rata do danas prehrambena, cilj je bio i na ovogodišnjem sajmu napraviti balans između dva uspješna razdoblja poslovanja u Tešnju.

“Tajna uspješnog poslovanja je rad, a mi s ovim sajmom želimo povezati sredine koje su realno nerazdvojive. Spletom okolnosti, prije nekoliko decenija ovo je sve bio jedan regionalni centar i sa ciljem pravljenja takvog okruženja, na otvorenju sajma će biti održana panel diskusija na temu ‘Regionalna saradnja i povezivanje zemalja jugoistočne Evrope'”, dodao je Jabandžić.

Drugog dana sajma bit će održana i panel diskusija na temu električnih automobila gdje će predavači biti stručnjaci iz ovog polja automobilske industrije, a Jabandžić ističe kako na panel diskusijama sajma uvijek teže skrenuti pažnju na ono što čeka BiH u budućnosti.

(Klix.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *