STEP BY STEP U FINALU MEĐUNARODNOG TAKMIČENJA

Peto po redu Međunarodno takmičenje iz engleskog jezika HIPPO 2017 će se održati 13. i 14. maja ove godine u gradiću Lido di Jesolo, u Italiji. Na takmičenju će se okupiti učenici i predavači iz cijelog svijeta. U preliminarnoj fazi učešće je uzelo skoro 12.000 učenika iz Hrvatske, Srbije, Bugarske, Albanije, Italije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Malezije, Rusije, Ukrajine, pa čak i Kine, te je kao takvo jedinstveno u svijetu.

Nešto više o tome nam je rekla prof. Emina Prnjavorac, menadžer poslovnice Tešanj. ”Centar za strane jezike Step by step A.T. se već drugu godinu za redom prijavljuje kao ispitno mjesto, te za svoje polaznike koordinira takmičenje. Ove godine smo imali više prijavljenih učenika nego lani, što nam daje nadu da su ljudi prepoznali važnost i kvalitet takmičenja. U polu-finale su prošla dva naša učenika Elmedin Turkeš i Naira Čamdžić.

Naira je ostvarila izuzetne rezultate u tom krugu, te se plasirala u samo finale takmičenja zajedno sa još petero učenika iz BiH. Centar je iznimno ponosan na svoju dugogodišnju polaznicu koja je svojim trudom i znanjem već postigla odlične rezultate jer je prva učenica sa ovih prostora koja je dio finala na ovom prestižnom takmičenju.

U Italiju putuje u pratnji svoje profesorice Ermine Kantić, i koordinatora takmičenja za BiH, Dženisa Imširovića. U BiH je ovo takmičenje prisutno već godinama, ali zbog kompliciranosti našeg obrazovnog sistema i Kantona nije toliko poznato.

Ovakav primjer bi to mogao promijeniti, te iduće godine očekujemo da se još više učenika prijavi i testira svoje znanje. Iza ovog takmičenja stoji organizacija Global Input, izdavačka kuća Pearson, Londonska privredna komora (LCCI), koledž Mizzou iz SAD-a, a u BiH usko sarađuju sa Centrom za strane jezike Step by step A.T. koji jedini u BiH ima licencu za međunarodno priznate Pearson JETSET ispite. Našoj takmičarki želimo uspjeh i sreću, i još jednom čestitamo!”

(zosradio.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *