UAF „Josip Broz Tito“ Tešanj na čelu antifašističke kolone

Prigodom obilježavanja 9. maja-Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe, Odbor za obilježavanje značajnih datuma i događaja iz NOR-a ‘41.-‘45. godine SDP BiH organizirao je Marš mira ulicama Sarajeva.

Čast da predvodi marševsku kolonu dobilo je Udruženje antifašista „Josip Broz Tito“ Tešanj, koje je bilo zastupljeno sa 52 člana, uz pratnju udruženja antifašista iz mnogih gradova Bosne i Hercegovine.

Kolona je krenula sa Baščaršije do Vječne vrate gdje je odata pošta žrtvama fašizma i oslobodiocima Sarajeva uz polaganje cvijeća mnogobrojnih delegacija, a potom se uputila u spomen park Djeca Sarajeva, gdje je upriličen prigodan program.
Marš se završio ispred spomen biste Maršala Tita u krugu studentskog kampusa gdje su se obratili dr Bakir Nakiš, predsjednik UABNOR-a, Nađa Taso, učesnica NOR-a i Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, te položeno cvijeće.

Prvo obilježavanje ovog značajnog datuma naše istorije, na ovakav način organizirano je uspješno i podržano od mnogobrojnih udruženja i građana, preći će u tradicionalnu manifestaciju kako bi ujedinili građane Bosne i Hercegovine na ideji antifašizma i zajedništva i izgradnje boljeg Društva i Države.

SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU

UAF “Josip Broz Tito” Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *