Radovi na “Šibovima”.

Iako je takmičarska sezona Druge lige “Centar” 2016/2017. odavno završena, u Upravnom odboru FK “Borac” Jelah ne razmišlja se o odmoru.

Trenutno je akcent na izgradnji tribina na glavnom terenu stadiona “Šibovi” u Jelahu, radovi su uveliko u toku. Osim građevinskih radova na samim tribinama, potrebno je premjestiti postojeću ogradu bliže terenu kako bi se dobilo dovoljno mjesta na tribinama potrebnih za takmičenje u višem rangu, koji je naredni cilj ovog našeg kluba. Takođe potrebno je i uraditi postavljanje sjedalica na veliku i malu tribinu oko glavnog terena.

Iz Upravnog odbora poručuju da dosadašnje akcije ovog kluba ukazuju na to da će se i ovaj projekat realizovati, te da su sigurni da će ga, uz pomoć navijača i prijatelja kluba, uspješno privesti kraju.

Treba dodati da ovaj projekat nije jedini koji se radi na kompleksu “Šibovi”, na kojima se i inače uvijek nešto radi na poboljšanju infrastrukture. Naši ragbisti iz Ragbi kluba “TRK” Tešanj, u saradnji sa FK “Borac”, rade na izgradnji pješčanog terena za ragbi, u okviru kompleksa “Šibovi”, o čemu smo već ranije izvještavali a uskoro očekujemo i nove informacije kao i završetak ovog projekta.

O Sportski savez Opcine Tesanj