Završen turnir u malom nogometu “Jelah 2017”.

U utorak, 20.06.2016. godine, odigravanjem završnih utakmica na sportskom poligonu Osnovne škole “1. mart” u Jelahu, okončan je i 18. tradicionalni malonogometni turnir “Jelah 2017”, koji je organizovan u sklopu kulturno-sportske manifestacije “Jelaško ljeto”.

U prvoj polufinalnoj utakmici, sastale su se ekipe “Geomedia” Jelah-Tešanj i “A.O. Kurdić” Piljužići, a bolja je bila “Geomedia”, rezultat 2:0. U drugoj polufinalnoj utakmici, ekipa “SS Company” Jelah savladala je ekipu “VIP klub” Jelah rezultatom 4:2.

Ovogodišnji pobjednik turnira je ekipa “Geomedija” Jelah-Tešanj, koja je u finalnoj utakmici potpuno zasluženo pobjedila ekipu “SS Company” Jelah rezultatom 5-2. U utakmici za treće mjesto ekipa “A.O. Kurdić” Piljužići savladala je ekipu “VIP klub” Jelah rezultatom 3-0.

Za najboljeg igrača je proglašen igrač “Geomedie” Mahmut Bahtić​, najbolji strijelac je Igor Šimunović iz ekipe “SS Company”, odakle dolazi i najbolji golman turnira Nermin Deljkić.

Igralo se sportski, pravi “fair play” na terenu i među gledaocima, a sudijska ekipa je bila na visini zadatka.

U pauzi završnih utakmica Škola fudbala FK “Borac” Jelah odigrala je revijalnu utakmicu koja je završena bez golova ali uz pregršt dobrih poteza naših najmlađih fudbalera. Treba istaći i to da je tokom čitavog turnira posjeta gledalaca bila izuzetno velika – svaka čast za publiku.

Čestitke pobjednicima na ostvarenom uspjehu, a ogranizatoru sve pohvale za organizaciju jednog od najkvalitetnijih tunira u malom nogometu na području općine Tešanj.

Ekipa “Geomedia” Jelah-Tešanj pobjednik turnira

Budućnost našeg nogometa

Publika u velikom broju i na visini zadatka

Atraktivni potezi tokom cijelog turnira

O Sportski savez Opcine Tesanj