Škola stonog tenisa za osobe sa poteškoćama u razvoju.

Od 01. do 30. jula 2017. godine, u sportskoj dvorani JU “Sportsko-rekreacioni centar” Tešanj, biće realizovan projekat “ŠKOLA STONOG TENISA ZA DJECU I ODRASLE OSOBE SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU”.

Projekat realizuje neformalna grupa mladih sa područja općine Tešanj koju čine Amar Maleškić, Ibrahim Džafić i Mustafa Džafić, u saradnji sa Stonoteniskim klubom “NEC” Tešanj, JU “SRC” Tešanj i JU “Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama” Tešanj.

Projekat finansiraju Fondacija “Mozaik” Sarajevo i Općina Tešanj i isključivo je namijenjen osobama sa poteškoćama u razvoju, koje su zapostavljene u društvu, te nemaju mogućnost upražnjavanja sportskih aktivnosti kao i razvijanja svojih motoričkih sposobnosti.

Osobe sa poteškoćama u razvoju žive na margini našeg društva. Njihov život se svodi na boravak u prostorijama dnevnog centra gdje nemaju mogućnost za bavljenjem sportskim aktivnostima. Želja je da se oni aktivno uključe u treniranje stonog tenisa pod nadzorom stručnih trenera, da im se pokaže da se, bez obzira na svoje hendikepe sa kojima žive, mogu osjećati istim kao i drugi građani, da im se vrati osmijeh na lice.

Konačan cilj je uključiti osobe sa poteškoćama u razvoju u sportske tokove života, shodno njihovim mogućnostima. U ovom projektu svi su pobjednici i biće nagrađeni završnim turnirom i edukativnim druženjem tokom provedbe projekta.

Čestitke organizatorima na ideji i želimo im puno sreće u realizaciji projekta.

O Sportski savez Opcine Tesanj