Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Mjesna zajednica Raduša je jedna od šest Mjesnih zajednica, sa područja općine Tešanj, koja učestvuje u projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”. Ovaj projekat realizuje UNDP BiH sa vladama Švedske i Švicarske i ima za cilj unaprijediti lokalnu samoupravu kroz edukacije aktivista i finansiranje raznih projekata u našoj lokalnoj zajednici.
U Mjesnoj zajednici Raduša su već implementirana dva projekta i to:
1.Rekonstrukcija krova na zgradi društveni Dom i uređenje i opremanje prostora za sastanke u Domu. Cilj ovog projekta je unaprijeđenje uslova za rad organa, aktivista i udruženja građana u M.Z.Raduša.
2.Izgradnja dječijeg igrališta na Kulici, čija je implementacija pri kraju a ima za cilj afirmaciju marginaliziranih grupa. Dječije igralište će biti opremljeno dječijom igraonicom i jednim košem za košarku. Ovo će biti uređen prostor za igru i zabavu djece i omladine naselja Kotlanice ali i svih drugih koji se odluče posjetiti ovaj lokalitet. U narednom periodu namjeravamo dodatno urediti i osvijetliti ovaj lokalitet.

Izgrađeno dječije igralište će biti stavljeno u funkciju dana 14.07.2017.godine u 18:00 sati. Pozivamo građane i aktiviste do svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

Projektni tim

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *