Karate klub Tešanj – Polaganje za učenička zvanja.

U subotu, 08.07.2017. godine, u prepunoj fiskulturnoj sali Osnovne škole “Huso Hodžić” u Tešnju, u tehničkoj organizaciji Karate kluba “Tešanj” a pred Komisijom Karate saveza F BiH upriličeno je polaganje za učenička zvanja od žutog do smeđeg pojasa.

Članovi Karate kluba “Tešanj” demonstrirali su znanja naučena u proteklih nekoliko mjeseci, dok su svi prisutni uživali u ljepotama ovoga sporta, u fantastičnoj atmosferi i gromoglasnim aplauzima za sve kandidate koji su svojim izvedbama uspjeli zadovoljiti kriterije Komisije za polaganje.

Bilo je lijepo vidjeti da uloženi rad  i trud daje i velike rezultate, neki od članova su u međuvremenu postali i takmičari te pokazali i zavidne rezultate na turnirima. Takođe, još veće zadovoljstvo pruža nagovještaj da bi ovi mali karatisti u budućnosti mogli postati i vrhunski sportisti jer ih krasi talenat, upornost, želja za učenjem i napredovanjem, ali će sigurno biti i veliki ljudi, na što ukazuje njihova pristojnost, iskrenost, ljepota, šarm i sve ostalo što su prikazali ovom prilikom.

Naravno, sve ih očekuje još puno rada i zalaganja, odricanja ali u klubu su sigurni u ostvarenje zacrtanih ciljeva, čemu u prilog govori i sve ostalo što je učinjeno za vrlo kratko vrijeme.

Uprava kluba je u sklopu ove manifestacije nagradila najbolje kandidate i uručila im pohvale i skromne poklone, a prilika je iskorištena da se, uz tortu, proslavi i prvi rođendan odnosno prva godišnjica postojana ovog kluba.

Čestitamo.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj