Košarkaški kamp “Bjelašnica 2017”.

Proteklog vikenda završen je Košarkaški kamp za dječake i djevojčice “Bjelašnica 2017”, u čijem je radu proteklih 7 dana učestvovalo 90 dječaka i djevojčica iz cijele BiH, uz 12 trenera i u saradnji više klubova. Pored našeg ŽKK “Tešanj” organizatori su još i KK”Koš” Sarajevo, ŽKK “Konjic”, KK “Željezničar”, KK “Kiseljak” i KK “Igman Istočna Ilidža”.

Kamp su otvorili reprezentativci BiH: Džanan Musa, Njegoš Sikiraš i Edin Atić .

Organizator je naglasio zadovoljstvo odazivom djece na prvi kamp, kao i fantastičnom atmosferom tokom
cijelog kampa. Radilo se naporno, učile su se nove košarkaške vještine i nastojao ostvariti cilj – da djeca razvijaju talenat i shvate da se samo trudom, radom i zalaganjem mogu postići vrhunski rezultati.

Djeci je, nakon napora, priuštena i relaksacija u bazenu, kao i vrijeme za zabavu, disko večer i natjecanje u karaoke pjevanju.


Kompanija “Telemach” je, kao generalni sponzor kampa, obezbjedila vrijedne nagrade za najuspješnije, kao i vaučere za sve polaznike.
Za vrhunski izgled svih polaznika pobrinula se kompanija “No 1” koja je izradila opremu za djecu, dok je sponzor trenera bila kompanija “Adidas”.

Proglašene su i najbolje petorke kampa podjeljene po grupama, najbolji šuteri za 2 i 3 poena,najbolji šuteri slobodnih bacanja, a za mladje je organizovano i takmičenje u košarkaškom poligonu.

 Svakako da je najveće zadovoljstvo bilo vidjeti djecu sretnu i zadovoljnu. Pored usvojenih znanja i vještina, stečena su i nova drugarstva i prijateljstva, te se s kampa otišlo sa žaljenjem što je već gotovo, ali su organizatori svima uputili poziv na novo druženje za godinu dana, na drugom “Košarkaškom kampu Bjelašnica 2018”.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj