Prva nogometna liga FBiH – Poraz našeg TOŠK-a na startu takmičenja.

Protekli vikend donio nam je prvo kolo takmičenja u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH – Sezona 2017/18, u kojoj se od ove jeseni takmiči i naš Nogometni klub “TOŠK” Tešanj, a koji je na startu prvenstva zabilježio poraz na gostovanju u Bugojnu.

Prema izvještajima koje je prikupio naš Senad Durkalić, “TOŠK” je propustio priliku da iz Bugojna donese barem bod. Iz početnog sastava odmah je bilo jasno da je Remetić hrabro postavio ekipu za napadačku igru, sa samo dva klasična defanzivca (Navrboc i Hasambašić) ispred golmana Strike.

Nažalost, greške su sastavni dio igre, pa je domaćin već u 18. minutu poveo sa 1:0 (Filan), a u 21. minutu na 2:0 podiže Ivković. U nastavku, nakon oštrog starta u 54. minutu opravdano je isključen Koprivica, a naš Suljić sa 11 metara smanjuje na 2:1, što je nagovještavalo preokret. Međutim, zakazali su upravo oni od kojih se najviše očekivalo, te je rezultat do kraja ostao nepromjenjen.

Spomenimo i to da je “TOŠK” u Bugojnu bio oslabljen neigranjem Lukomirka i kapitena Hankića, te poželimo i brz oporavak Bijediću koji je, kao i Skulić, bio česta meta oštrih startova domaćih igrača.

U nastavku donosimo rezultate svih utakmica 1. kola:

BUGOJNO: NK Iskra NK TOŠK Tešanj 2:1,
TRAVNIK: NK Travnik NK Slaven Živinice 0:0,
VISOKO: NK Bosna – HNK Orašje 1:0,
KAKANJ: FK Rudar – NK Bratstvo Gračanica 3:0,
MOSTAR: FK Velež – FK Olimpik Sarajevo 0:1,
ČAPLJINA: HNK Čapljina – NK Jedinstvo Bihać 1:0,
KONJIC: FK Igman – NK Zvijezda Gradačac 0:1,
SIMIN HAN: NK Sloga – NK Metalleghe BSI Jajce 2:0.

U drugom kolu, “TOŠK”-u u goste dolazi “Rudar” iz Kaknja.

O Sportski savez Opcine Tesanj