Kantonalno takmičenje u pikadu za osobe sa invaliditetom.

Proteklog vikenda je u Zavidovićima održano 4. kantonalno takmičenje u pikadu za osobe sa invaliditetom sa područja Zeničko-dobojskog kantona, u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom ZDK, i uz tehničku podršku Saveza za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom općine Zavidovići.

Na ovom takmičenju učešće je uzeo i naš Savez za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom općine Tešanj i u generalnom poretku zauzeo 4. mjesto, dok je naš najistaknutiji pojedinac Unkić Mesud zauzeo 3. mjesto u muškoj konkurenciji.

Na prvenstvu je nastupilo osam općinskih saveza sa područja Zeničko-dobojskog kantona, sa 35 takmičara koji su se nadmetali u muškoj i ženskoj kategoriji, pojedinačno i u ekipnim sastavima.

Nakon cjelodnevnog nadmetanja najbolji u muškoj i ženskoj kategoriji su bili igrači i igračice iz Maglaja.

Drugoplasirani u muškoj kategoriji su igrači iz Olova, dok su kod žena drugoplasirane bile igračice iz Visokog. Domaća ekipa iz Zavidovića zauzela je treće mjesto u obje kategorije.

U pojedinačnom nadmetanju kod muškaraca najbolji je bio domaći igrač Bećirović Nisvet, koji je iza sebe ostavio prošlogodišnjeg pobjednika Jamaković Ismeta iz Olova, dok je trećeplasirani bio naš Unkić Mesud iz Tešnja.

U ženskoj kategoriji prvo mjesto je osvojila Sejdić Hamida iz Visokog, drugo mjesto je zauzela Gušo Zumra iz Maglaja, dok je treća bila Lemeš Mevlida također iz Visokog.

O Sportski savez Opcine Tesanj