Novosti iz NK “Napredak” Šije.

I pored enormno visokih temperatura, na nogometnom stadionu u Šijama je vrlo živo. Sve selekcije Nogometnog kluba “Napredak” Šije uveliko rade, treniraju i pripremaju se za početak takmičenja.

Seniorska selekcija nastupa u Kantonalnoj nogometnoj ligi ZDK a takmičarska sezona 2017/2018. ove lige počinje 26. avgusta, naš “Napredak” prvo kolo gostuje u Zenici, kod ekipe NK “Fortuna”.

Juniori i kadeti nastupaju u Omladinskoj ligi ZDK, takmičenje u okviru ove lige počinje takođe 26. avgusta a ove dvije selekcije “Napretka” u prvom kolu gostuju u Zavidovićima, kod ekipe NK “Krivaja”.

Već u petak, 11.08.2017. godine, na stadionu u Šijama, sa početkom u 18:30 sati, juniori igraju treću pripremnu utakmicu, protiv seniorske ekipe NK “Željezničar” iz Pridjela. U prethodne dvije utakmice, ova selekcija je poražena od ekipe NK “Vis – Simm bau” iz Kosove rezultatom 2:1, dok su sa juniorima “Borca” remizirali 2:2.

I najmlađe selekcije “Napretka” (pioniri, pretpioniri, škola fudbala) marljivo treniraju i pripremaju se za turnire i takmičenja.

O Sportski savez Opcine Tesanj