U Sarajevu održane Sportske igre mladih.

Sarajevo je proteklih dana bilo centar mladosti i sporta, mjesto gdje su se okupila djeca i mladi iz cijele Bosne i Hercegovine, kako bi učestvovali u jednom od najmasovnijih takmičenja regije. Nakon 70 dana takmičenja u preko 30 gradova i općina, održano je i Veliko finale Sportskih igara mladih. Pobjednici ovog Velikog finala predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnim danima Igara u Splitu, gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima iz Srbije i Hrvatske.

Na ovim igrama učestvovali su i tešanjski mladi sportisti, koji su izborili ulazak u finale na Sportskim igrama mladih održanim u Tešnju, 13.06.2017. godine, u muškoj i ženskoj konkurenciji u košarci, malom nogometu i stonom tenisu. Osvojene su jedno prvo, jedno drugo i tri treća mjesta.

Članovi Stonoteniskog kluba “Nec” Tešanj su na ovom takmičenju ostvarili vrijedne rezultate:
muška kategorija 2006.godište – Abdulah Jašić, prvo mjesto.
ženska kategorija 2002.godište – Iman Kantić, treće mjesto,
muška kategorija 2002.godište – Alem Mešić, treće mjesto.
Najbolji  rezultat – naš Abdulah Jašić, koji će nas predstavljati na međunarodnom takmičenju u Splitu.

Ekipa Ženskog košarkaškog kluba Tešanj – “Unicorns”, osvojile su drugo mjesto, izgubile u finalu od ekipe iz Srebrenice. Ne smijemo zaboraviti njihova imena: Kanita Omerbašić, Mejrem Sinanović i Džejna Spahić – budućnost tešanjske ženske košarke.

Ekipa Košarkaškog kluba “Gradina” Tešanj -naši momci su, nakon 3 pobjede, pretrpjeli poraz u borbi za polufinale od ekipe “WBS” iz Teslića, koja je na kraju osvojila prvo mjesto. Kršić Sanjin, Agić Musa, Muftić Faris, Turalić Mustafa – momci koji potvrđuju da Tešanj ne treba da brine za svoju budućnost.

Ženska malonogometna ekipa “Borac” iz Jelaha osvojila je treće mjesto i srebrne medalje, dok se muške malonogometne ekipe godišta 2002. i 2006. nisu uspjele plasirati u polufinalna takmičenja, konkurencija je ipak bila prevelika.

Svakako da i sam odlazak na ovo Veliko finale u Sarajevu predstavlja ogroman uspjeh, naši sportisti su u pravom smislu te riječi osvjetlali obraz i na najbolji mogući način predstavili svoj grad i svoju općinu Tešanj, na čemu im zaista od srca čestitamo i želimo puno sreće i uspjeha u nastavku njihovih sportskih karijera.

Pohvale idu i na račun organizatora ove grandiozne manifestacije koji je odradio nevjerovatan posao organizacije i smještaja, ove godine na Igrama se družilo više od 42.000 učesnika iz preko 30 bh. gradova/općina, a oko 1.800 mališana učestvovalo je na finalnom takmičenju koje je trajalo pet dana.

U nastavku, nekoliko fotografija sa takmičenja:

Abdulah Jašić, STK “Nec” Tešanj, Zlatna medalja u stonom tenisu – kategorija godište 2002.

STK “Nec” Tešanj

Ekipa ŽKK “Tešanj” – “Unicorns”, Drugo mjesto košarka, kategorija 2002. godište

Ekipa KK “Gradina” Tešanj, kategorija 2002.godište, sa svojim trenerom Ćostović Ernesom

Besim Sejdić, Predsjednik Sportskog saveza općine Tešanj, trener STK “Nec” Tešanj, intervju za N1 TV

 

 

O Sportski savez Opcine Tesanj