Naš “Napredak” na turniru u Kosovi.

Nogometni klub “Vis Simm Bau” iz Kosove u naredna tri dana organizuje 19. memorijalni turnir u nogometu, pod nazivom “7 Visovih ljiljana”. Osim ekipe domaćina, na turniru će učestvovati i naš NK “Napredak” iz Šija, te ekipe NK “Moševac” i NK “Natron” iz Maglaja.

Turnir počinje danas (utorak, 15.08.2017.godine)  u 17:30 sati, a u prvom susretu se sastaju NK “Natron” Maglaj i NK “Napredak” Šije. Nakon ove utakmice slijedi svečano otvaranje turnira.

U 18:45 sati na redu je druga utakmica,  u kojoj se sastaju domaćin NK “Vis Simm Bau” i NK “Moševac”.

U srijedu, 16.08.2017.godine, u 18:30 igra se utakmica za treće mjesto, dok će se finalna utakmica odigrati u četvrtak, 17.08.2017.godine, takođe u 18:30 sati.

Organizator poziva sve ljubitelje sporta da posjete stadion “Grabovac” u Kosovi i svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj te uživaju u utakmicama.

Da napomenemo da se ovaj turnir organizuje u čast i sjećanje na sedmoricu igrača ovog kluba koji su poginuli u proteklom ratu: Mustabašić Muhamed “Mušica”, Tutndžić Behaudin “Crnogorac”, Mačković Vahid “Vaha”, Joldić Enes “Jolda”, Šahbaz Rizah “Riza”, Čolić Muhamed “Čola” i Blažanović Ranko “Rančija”.

O Sportski savez Opcine Tesanj