Počeo praznik rukometa u Doboju: Turnir otvorila Svetlana Kitić -Najbolja rukometašica svih vremena.

Jučer (utorak, 15.08.2017. godine) je u Doboju počeo 49. međunarodni rukometni TV turnir šampiona, koji je otvorila proslavljena rukometašica Svetlana Kitić, koja je proglašena za najbolju rukometašicu svijeta svih vremena, u glasanju objavljenom na sajtu Svjetske rukometne federacije.

Svetlana Kitić je izrazila zadovoljstvo što je ovo takmičenje postalo najkvalitetniji i najcjenjeniji svjetski rukometni turnir u ovom dijelu Evrope i što ispunjava visoke organizacione i svjetske standarde.

Na svečanom otvaranju obratila se i ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović, koja je i član organizacionog odbora turnira, te čestitala organizatoru i gradu Doboju na kvalitetnim pripremama i poručila da takmičenje prođe u fer-pleju i prijateljstvu.

Predsjednik Izvršnog odbora Turnira Enes Suljkanović rekao je da je ovo takmičenje tokom 52 godine postojanja svjetski prepoznatljiv rukometni brend, a da ga kvalitet ovogodišnjih ekipa svrstava u najjače svjetsko takmičenje.

Na Turniru, koji će trajati do subote, 19. avgusta, učestvovaće osam ekipa podijeljenih u dvije grupe.

U grupi “A” su “Tatran Prešov” iz Slovačke, “Vintertur” iz Švajcarske, banjalučki “Borac” i “Sankt Peterburg” iz Rusije, a u grupi “B” ekipe “Kolding” iz Danske, “Eks” iz Francuske, “Kv Sasja” iz Belgije, te dobojska “Sloga”.

Do petka se igraju utakmice po grupama a u subotu utakmice za mjesta: u 10:00 sati utakmica za sedmo mjesto na turniru, u 12:00 sati za peto, a u 18:00 sati za treće mjesto.

Finalna utakmica planirana je za 20:30 sati, nakon koje slijedi ceremonija svečanog zatvaranja turnira.

Dobojski međunarodni rukometni TV turnir šampiona uvršten je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.

Prva utakmica: domaćin “Sloga” Doboj – “Kolding” Danska 17:40 (11:21)

Druga utakmica: “Vintertur” Švicarska – “Tatran Prešov” Slovačka 28:23 (12:13)

Treća utakmica: “Borac” Banjaluka – “Sankt Peterburg” Rusija 26:28 (15:15)

O Sportski savez Opcine Tesanj