Turnir “Sedam Visovih ljiljana”.

Polufinalnim utakmicama odigranim u utorak, 15.08.2017.godine,  počeo je 19. tradicionalni turnir “Sedam Visovih ljiljana”, koji organizuje Nogometni klub “Vis Simm-bau” iz Kosove, u znak sjećanja na poginule nogometaše ovog kluba u proteklom ratu.

U prvoj utakmici sastali su se naš NK “Napredak” iz Šija i NK “Natron” iz Maglaja. Maglajski drugoligaš bio je uspješniji i savladao naše “šijane”  rezultatom 4:1.

U drugoj polufinalnoj utakmici sastale su se domaća ekipa NK “Vis Sim-bau” iz Kosove i NK “Moševac”. U dosta tvrdoj utakmici i rezultatu 0:0 nakon regularnog toka, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, u čemu je domaća ekipa bila uspješnija te se rezultatom 4:2 plasirala u finale.

U utakmici za treće mjesto, u srijedu, 16.08.2017. godine, naš “Napredak” izgubio je od novog drugoligaša “Moševca” rezultatom 3:1.

Danas (četvrtak, 17.08.2017.godine) sa početkom u 18:30 sati, na stadionu “Grabovac” u Kosovi, na programu je finalna utakmica između domaćina NK “Vis Simm-bau” Kosova i NK “Natron” iz Maglaja.

O Sportski savez Opcine Tesanj