Prva nogometna liga FBiH – Četvrto kolo: Rezultati i tabela – Sjajna pobjeda “TOŠK”-a.

Proteklog vikenda odigrano je četvrto kolo takmičenja u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH – Sezona 2017/18, u kojoj se takmiči naš Nogometni klub “TOŠK” Tešanj.

Naš “TOŠK” je u ovom kolu, nakon tri poraza i alarmantnog stanja u klubu, u ovom kolu zabilježio sjajnu pobjedu i na tešanjskim “Lukama” se na najbolji mogući način odužio svojim vjernim navijačima.

Najjače “TOŠK”-ovo pojačanje, mladi Aleksandar Kršić, u ovoj je utakmici stavio tačku na poraze postigavši sva četiri gola za svoju ekipu. Sa ova četiri gola, zasjeo je na vrh liste strijelaca Prve lige. Ne umanjujući značaj svih ostalih igrača, Kršić je ipak na utakmici bio “broj jedan”, nezaustavljiv za odbranu “Čapljine”, koja do kraja nije iznašla rješenje za ovog sjajnog momka.

Šef stručnog štaba Igor Remetić je poslije utakmice istakao:

“Velika pobjeda u pravom trenutku. Poslije turbulentne sedmice, psihološkog pritiska i imperativa pobjede, igrači su danas pokazali pravo lice. Sve zasluge idu njima jer su pokazali veliku borbenost i želju za pobjedom. Imali smo inspirisanog Aleksandra Kršića koji je sa 4 gola bio egzekutor kompletnog učinka i ploda dobre igre cijelog tima. Drago mi je da je ekipa dobila potrebno samopouzdanje i shvatila da se može nositi sa protivnicima ove lige pred utakmice koje slijede. Čestitam ekipi Čapljine na fer i korektnoj igri, kolegi Beći puno sreće u nastavku prvenstva. Mi se već od sutra okrećemo narednoj utakmici i gostovanju u Konjicu.”

U nastavku donosimo rezultate svih utakmica i tabelu nakon 4. kola:

TEŠANJ: NK TOŠK – HNK Čapljina 4:1,
ŽIVINICE: NK Slaven  NK Zvijezda Gradačac 0:1,
BIHAĆ: NK Jedinstvo – NK Metalleghe BSI Jajce 2:1,
SARAJEVO: FK Olimpik – FK Sloga Simin Han 2:0,
GRAČANICA: NK Bratstvo – FK Igman Konjic 2:0,
ORAŠJE: HNK Orašje – FK Velež Mostar 1:1,
TRAVNIK: NK Travnik – FK Rudar Kakanj 0:2,
VISOKO: NK Bosna – NK Iskra Bugojno 2:0.

O Sportski savez Opcine Tesanj