Obilježen 9. septembar – Dan oslobođenja Tešnja

Obilježen 9. septembar
Obilježen 9. septembar

Općinska organizacija SDP BiH Tešanj i njeni aktivisti su se aktivno uključili u obilježavanje 9. septembra-Dana oslobođenja Tešnja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Dan oslobođenja je obilježen nizom aktivnosti, kako od  strane Općine Tešanj tako i od udruženja građana koja su odali dužnu počast svima onima koji su u antifašističkoj borbi položili ono najvrijednije- vlastite živote.

U kancelariji OO SDP BiH Tešanj organizovan je susret antifašista iz Prnjavora i Tešnja, koji su zajedno položili cvijeće na Partizansko spomen obilježje u Tešnju.

Delegacija OO SDP BiH Tešanj je, zajedno sa predstavnicima Općine Tešanj, boračkim udruženjima, izviđačima i DF, položila cvijeće na: Centralno spomen obilježje ‘92.-‘95., bistu narodnog heroja Huse Hodžića i na Partizansko spomen obilježje.

Potpredsjednik OO SDP BiH Tešanj dr Sead Rožajac ističe da se u vremenu kada se pokušavaju pogaziti temeljne vrijednosti antifašizma svi, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, moramo uključiti u antifašistički blok kako bi zauvijek porazili fašizam na našim prostorima.

U popodnevnim satima je održana tribina na temu „Holokaust u Tešnju“, uz učešće značajanog broja članova SDP-a, a na kojoj se moglo čuti mnogo podataka o kojima se u Tešnju po prvi put „glasnije“ progovorilo.

Ono što nas u Općinskoj organizaciji SDP BiH Tešanj raduje je činjenica da je posjećenost građana manifestacijama, u povodu 9. septembra, bila daleko značajnija u odnosu na prethodne godine.

 

 

Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj