Izvršena primopredaja 50. objekta

U petak, 29.09.2017. godine, NHU “Oslonac” je izvršio primopredaju 50.-og novoizgrađenog objekta. U objekat je uselila samohrana majka (osoba koja ne vidi) sa dvije maloljetne kćerke. Na izgradnji ovog objekta se okupio veliki broj donatora, a Udruženje slijepih građana Tešanj je dalo poseban doprinos. To je bio povod da je Predsjednik Udruženja slijepih – Nihad Mujaković primio ključeve od izvođača radova i uručio Selvedininoj maloj kćerkici koja je primila ključeve u jednu ruku a drugom rukom vodila svoju mamu sa sobom. O sigurnosti ove porodice (iz opravdanih razloga) brigu je preuzela privatna zaštitarska agencija kao svoju donaciju ovoj porodici.

Između donatora ističemo: Općinu Tešanj, Central osiguranje, Vlada ZeDo kantona putem Centra za socijalni rad Tešanj – svi po 5.000,00 KM. Ostali donatori: Secom, Toza Marković, Centrosolar, Inženjering, TV Hayat, Zupčanik – Šije, Kantić – Turistik, MADI, te jedan broj fizičkih lica te članarina NHU “OSLONAC” u iznosu od 2.500,00 KM. Ukupan iznos finansiranja: 23.500,00 KM.

Izvođač radova je bila firma Elez, Tešanj koja je i ovaj objekat gradila većih dimenzija u odnosu na standardni projekat (6×8 u odnosu na 5,5×8) kao svoju donaciju.

Primopredaji su bili prisutni članovi i rukovodstvo NHU “Oslonac”, komšije, izvođač radova, donatori i mediji.

O Oslonac NHU