ČESTITKA ZA SVJETSKI DAN PROSVJETNIH RADNIKA

ČESTITKA ZA SVJETSKI DAN PROSVJETNIH RADNIKA

Drage nastavnice i nastavnici, profesorice i profesori, svi zaposleni u odgojno-obrazovnom procesu, u ime Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona i u svoje lično ime, čestitam Vam Svjetski dan prosvjetnih radnika (5. oktobar/listopad), koji se i ove godine slavi u preko stotinu zemalja svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovim.

U povodu Svjetskog dana prosvjetnih radnika, želimo Vam čestitati i izraziti zahvalnost i poštovanje na trudu i znanju koje prenosite i strpljenju kojim darujete našu djecu vodeći ih do novih vrijednih spoznaja, Školskih ali i životnih.

Hvala Vam na doprinosu odgoju i obrazovanju dosadašnjih, ali i budućih generacija mladih ljudi koji su naša svijetla tačka i budućnost.

Naš je zajednički cilj sretno djetinjstvo naše djece, njihovo kvalitetno školovanje i perspektivna budućnost te društvo u kojem ćemo uspješnost mjeriti njihovim osmijesima.

Stoga nastavite pobuđivati duh slobodnog mišljenja i potičite i dalje autonomiju, inicijativu, osjećaj individualnosti i identiteta kod učenika i studenata.

Želimo Vam sretan Dan prosvjetnih radnika uz obilje sreće i zdravlja i ne gubimo vjeru da zajedničkim radom možemo našim učenicima i studentima pružiti ne samo kvalitetno školovanje već i sigurne temelje za budućnost.

 

MINISTAR
Mensur Sinanović



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *