Javni poziv: Projekat oporavka od poplava

UNDP BiH u saradnji sa partnerskim organizacijama i lokalnim zajednicama pogođenim poplavama i klizištima 2014. godine pokrenula je Projekat oporavka od poplava, kojeg finansira Evropska Unija. Projekat je usmjeren na trajno stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje žrtava poplava i klizišta, kroz izgradnju i sanaciju individualnih stambenih objekata, pomoć maloj poljoprivredi, te kreiranju novih radnih mjesta i samozapošljavanju, a sve u cilju pružanja pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva u poplavljenim područijima.

U skladu sa tim pozivaju se svi zainteresovani nosioci domaćinstva, koji ispunjavaju kriterije Javnog poziva, da podnesu prijavu za učešće u projektu u mjestu prebivališta.

Javni poziv ostaje otvoren od 09.10.2017. do 09.11.2017. godine.

Tekst Javnog poziva postavljen je na web stranici i oglasnoj ploči Općine Tešanj, ureda Jelah i Tešanjka, Centra za socijalni rad Tešanj i na oglasnim pločama mjesnih zajednica.

Sve dodatne informacije oko potrebne dokumentacije i načina popunjavanja aplikacije zainteresovani mogu dobiti u Službi civilne zaštite Općine Tešanj.

 

Tekst Javnog poziva možete pogledati ovdje

Obrasce prijave možete pogledati ovdje



Izvor: opcina-tesanj.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *