POČINJE IZGRADNJA NOVE ZGRADE ODJELJENJA OPĆINSKOG SUDA U VISOKOM SMJEŠTENOG U OLOVU

POČINJE IZGRADNJA NOVE ZGRADE ODJELJENJA OPĆINSKOG SUDA U VISOKOM SMJEŠTENOG U OLOVU

U kabinetu  načelnika općine Olovo, Đemala Memagića, održan je sastanak pred početak izgradnje zgrade Odjeljenja Općinskog suda u Visokom sa sjedištem u Olovu, na kojem su definisani posljednji detalji pred izgradnju zgrade suda. Sastanku su pored općinskog načelnika Đemala Memagića sa saradnicima, prisustvovali predstavnici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV), ministar za pravosuđe i upravu u Vladi ZDK Mirnes Bašić, predsjednik Općinskog suda u Visokom Enes Behlulović , predstavnici firme „Kolinvest“ Sarajevo koja je izvođač radova i predstavnici firme „Safege Bosnia“ Sarajevo, koja će vršiti stručni nadzor nad izvođenjem radova.

Zahvaljujući inovativnom pristupu unaprjeđenja rada pravosuđa i kontinuiranim zalaganjima VSTV-a BiH u ovom domenu, međunarodni donatori, a posebno Vlada Norveške, prepoznali su Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH kao ključnog partnera u izgradnji i očuvanju efikasnog, transparentnog, nezavisnog i modernog pravosuđa u BiH.

Na osnovu analize stanja i potreba svih objekata pravosudnih institucija u BiH, VSTV BiH je napravilo listu prioritetnih objekata za renoviranje i izgradnju te je na osnovu navedene analize zgrada suda u Olovu  označena kao objekat u najlošijem stanju. Građevinske radove za izgradnju nove zgrade u iznosu od 550.000,00 KM u potpunosti finansira Vlada Norveške uz podršku Vlade ZDK. Očekuje se da će radovi biti završeni do aprila 2018. godine. Učesnici sastanka obišli su i lokaciju gdje će uskoro početi gradnja.

Izgradnjom nove zgrade osigurat će se bolji uslovi za efikasniji rad suda, te pružanje boljih i efikasnijih usluga građanima općine Olovo.

 

Press služba



Izvor: www.zdk.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *