Šesto kolo Prve lige FBiH – grupa “Sjever”: Naši rukometaši odigrali neriješeno.

Jučer (srijeda, 08.11.2017. godine), u okviru 6. kola Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj je, kao domaćin, u sportskoj dvorani JU “SRC” Tešanj,  odmjerio snage sa rukometašima iz Žepča.

Stari rukometni rivali, međusobno dobro poznate ekipe, što je već samo po sebi nagovještavalo dobru predstavu, u što se uvjerila i malobrojna publika, koja je u našoj dvorani imala priliku pogledati jednu pravu triler utakmicu.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i furiozno krenuli sa realizacijom svojih napada pa je i rezultat prvog poluvremena je glasio 11:14 za goste. I u nastavku utakmice gosti su djelovali spremnije i sa većim žarom organizovali svoje akcije. U 42. minuti rezultat je glasio 13:22 za goste i već se činilo da ekipa “Žepča” nosi kući sva tri boda.

Međutim, u nastavku, domaća ekipa preuzima inicijativu te sigurnim odbranama golmana Bajovica i brzim realizacijama kontri te jakom igrom u odbrani tope prednost gostiju. Doslovno u posljednjim sekundama utakmice, nakon prekršaja gostiju, domaća ekipa prekrasnim golom Klisa poravnava rezultat za konačnih 27:27.

Gosti su zaista prokockali pobjedu jer su na momente imali i 9 golova prednosti.

U redovima domaćina, pored golmana Bajovića, istakli su se Omahić i Martinović sa po 6, te Isaković sa 5 pogodaka, dok je kod gostiju iz Žepča izvanredni Jukić postigao 12 pogodaka, Malbašić je postigao 5, dok je golman Ćoruša još jednom pokazao da je vrstan čuvar mreže.

O Sportski savez Opcine Tesanj