Press konferencija Karate saveza BiH.

Jučer (četvrtak, 16.11.2017.godine) je u Sarajevu, u organizaciji Karate saveza BiH upriličena Pres konferencija povodom dobrih rezultata Karate reprezentacije BiH na Otvorenom školskom prvenstvu Balkana u karateu za učenike osnovnih i srednjih škola. Ovo takmičenje održano je u Novom Sadu (R.Srbija), od 10. do 12. novembra 2017. godine, pod nazivom “OPEN BALKAN SCHOOL KARATE GAMES”, i na njemu su nastupili najuspješniji karatisti regiona.

Naš Hidajet Jašić, član Karate kluba “Unija” Tešanj, koji se na ovom takmičenju kao reprezentativac BiH okitio srebrnom medaljom, takođe je prisustvovao ovoj konferenciji. 

Rukovodstvo Karate saveza BiH saopštilo je rezultate naše reprezentacije sa ovog takmičenja: 27 medalja (8 zlatnih, 12 srebrnih i 7 bronzanih) te drugo mjesto u generalnom plasmanu, u konkurenciji 8 zemalja Balkana i 428 takmičara.

Čestitamo našoj reprezentaciji na rezultatima a naročito našem Hidajetu, na kojeg smo ponosni jer u najboljem svjetlu prikazuje svoj klub i grad iz kojeg dolazi, te mu želimo puno uspjeha u nastavku karijere.

O Sportski savez Opcine Tesanj