Zbrinute još dvije porodice

Petak, 08.12.2017. godine će ostati u posebno lijepom sjećanju članova, aktivista i donatora NHU “OSLONAC”. U ovom danu, u prisisustvu članova rukovodstva “Oslonca”, općinskog načelnika, donatora, prijatelja, mjesnog imama imedija  je izvršena primopredaja novih objekata za dvije porodice.

Sabina Softić, nepokretna mlada djevojkaz Karadaglija, danas je sa suzama u očima primila ključeve novog objekta. Ključeve je uručio Osmo Saračević, poduzetnik iz Tešnja koji je i bio inicijator i prvi donator akcije izgradnje ovog objekta. Općina Tešanj je sudjelovala sa 5.000,00 KM. Na ovom objektu je bio veći broj donatora među kojima i: Krdžalić Besim, Hrvić Rusmir, Hadrović Mediha, Hadrović Senad, Medena Commerce, Hadžisajlović Fahira, Šišić Hamdija, Agić Lejla, Sulić Selma, Dizdarević Mirza, Alić Husein, Šišić Emira, Mević Anis i Berina, Ahmetlić Husein. Ukupna vrijednost radova je 20.875,46KM a razliku je finansirao NHU “OSLONAC” iz redovne članarine. Priključak vode za Sbainu je obezbjedio lokalni vodovod LIPE. Travančić Emina je donirala kuhinju i tepih, a Hadžiselimović Nedžad TV i peć.

Izvođač radova je bila firma Nedjing.

Druga obradovana porodica je samohrana majka Sejdić Sahza, Čaglići. Općina Tešanj je i na ovom objektu uzela učešće sa 5.000,00 KM a radne kolege iz firme Napredak, Tešanj su skupili 2.500,00 KM kao i firma Napredak iznos od 1.500,00 KM. Vrijednost objekta je iznosio 21.500,00 KM a razliku je finansirao “Oslonac” iz redovne članarine. Klujčeve novog objekta Šahzi Sejdić je uručio općinski načelnik Suad Huskić. Radove je izvela firma Elez, Tešanj.

Primopredaja ova dva objekta su uvrštena kao događaj u manifestaciji Dani grada Tešnja a povodm 10. decembra – Dana grada Tešnja.

   

 

O Oslonac NHU