Turnir mjesnih zajednica: Stoni tenis.

U subotu, 06.01.2018. godine,  u okviru manifestacije “4. turnir mjesnih zajednica općine Tešanj”, u prostorijama JU “SRC” Tešanj održan je i Turnir u stonom tenisu.

Takmičenju u igri parova (dubl) pristupilo je deset ekipa iz mjesnih zajednica Karadaglije, Šije, Mrkotić, Kraševo, Raduša, Trepče, Medakovo, Tešanj, Novo Selo i Novi Miljanovci.

Prisutni gledaoci i ljubitelji stonog tenisa uživali su u vještinama baratanja lopticom i reketom te kvaliteti igre koju su prikazali prisutni takmičari.

U neizvjesnom meču za treće mjesto, predstavnici MZ Tešanj Džafić Mustafa i Prnjavorac Alem bili su bolji od predstavnika MZ Trepče Mujkanović Adema i Hodžić Huseina te su zasluženo zauzeli treće mjesto.

Za prvo mjesto borili su se predstavnici MZ Mrkotić Besim Sejdić i Dženan Sejdić protiv predstavnika MZ Kraševo Almira Dubravca i Ajdina Dubravca, gdje su na kraju bolji bili predstavnici MZ Kraševo i zasluženo zauzeli prvo mjesto, dok je MZ Mrkotić u generalnom plasmanu zauzeo drugo mjesto.

U pojedinačnoj igri (singl) učestvovalo je trideset prijavljenih igrača, što nas posebno raduje, jer stoni tenis kao olimpijski sport polako ali sigurno postaje izuzetno popularan na području općine Tešanj, a zasluge za to svakao idu na račun Stonoteniskog kluba “Nec” Tešanj, koji radi na popularizaciji ovog sporta.

U pojedinačnoj igri odigrano je na desetine vrlo kvalitetnih mečeva, gdje su se u borbi za treće mjesto sastali Besim Sejdić (MZ Mrkotić) i Fazlić Ermin (MZ Šije) gdje je boljom igrom pobjedio Besim Sejdić i zauzeo treće mjesto.

Finalni meč između Dubravac Ajdina (MZ Kraševo) i Mešić Elvira (MZ Tešanjka) biće odigran u srijedu, 10.01.2018. godine, u 18:00 sati, u pauzi između finalnih utakmica u malom nogometu, kada će biti izvršeno uručenje priznanja najboljim ekipama i pojedincima u malom nogometu, stonom tenisu i streljaštvu.

O Sportski savez Opcine Tesanj