Prevent FAD u EU izvozi većinu od 4 miliona proizvedenih kočionih diskova

Kompanija koja uspješno posluje u okviru Prevent grupacije, u narednom periodu planirala je rast poslovanja i nova upošljavanja, kao i uvođenje novih proizvoda u svoj portfolio, a kroz saradnju sa Željezarom Ilijaš koja će biti oslonac daljeg poslovanja FAD-a.

“Kroz suradnju sa Željezarom Ilijaš želimo jačati sinergijsko djelovanje Prevent grupacije i povećati konkurentnost na tržištu. U narednom periodu planiramo da 50% potreba FAD-a za sivim livom bude pokriveno iz Željezare. Zajednička suradnja će za obje firme donijeti bolju poziciju na tržištu, jer divizija Metala Prevent BH kroz ovu sinergiju može da po prvi put ponudi gotov proizvod kupcu, dok smo do sada na tržište istupali isključivo samo sa ponudom mehaničke obrade uz sirovinu uvezenu iz drugih zemalja”, ističe Čengić.

Po njenim riječima, u Prevent FAD-u mogu obrađivati sve rotaciono simetrične dijelove te su već u 2017.godini krenuli sa uvođenjem novih proizvoda u portfolio.

“U narednom periodu planirano je dodatno širenje poslovanja, što će rezultirati i novim zapošljavanjem. Planiran je rast od 15% u prvom kvartalu naredne godine”, navodi Čengić.

Izvor: Klix.ba

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *