Taekwondo akdemija Tešanj-Šije na Evropskom klupskom prvenstvu u Istanbulu.

Naš Klub borilačkih sportova “Taekwondo akademija” Tešanj-Šije od samog osnivanja konstantno bilježi uspjehe i uvijek nastoji postići još više. Najnoviji iskorak je i učešće dvije najuspješnije takmičarke, Nadine Mehmedović i Sabine Balić, i njihovog trenera Elvina Mehmedovića na Evropskom klupskom prvenstvu u taekwondo-u, koje se održava u Turskoj, u Istanbulu od 06. do 09. februara 2018. godine.

Trener Elvin Mehmedović:

“Ovo je zaista ogroman korak za naš klub, za naše takmičarke, za mene kao trenera. Idemo na Evropsko klupsko prvenstvo, sa ponosom i željom da napravimo što bolji rezultat. Naše takmičarke su u punom treningu od 01. januara (dva treninga dnevno), žele biti maksimalno spremne i pokazati sve što znaju.

Zahvaljujemo se svima koji će nas pratiti, podržavati i biti uz nas. Sam odlazak na ovo takmičenje je ogroman trošak te koristim priliku da pozovem sve zainteresovane sponzore da pomognu našim takmičarkama, koje bi ih na obostrano zadovoljstvo reklamirale, u toku priprema kao i na samom Evropskom prvenstvu.

Takođe se zahvaljujem treneru Taekwondo reprezentacije BiH Ibrahimu Kolji, na pomoći u pripremama i stručnim savjetima za naše takmičarke.”

Želimo im puno sreće i uspjeha na ovom takmičenju, da u najboljem svjetlu prikažu sebe, svoj klub, grad i državu, te nas obraduju dobrim rezultatima i osvajanjem novih medalja.

 

O Sportski savez Opcine Tesanj