Meldina Ugarak, Direktorica Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona u posjeti Sportskom savezu općine Tešanj.

Danas (ponedjeljak, 22.01.2018.godine) Sportski savez općine Tešanj  posjetila je Meldina Ugarak, direktorica Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona,  zajedno sa svojim saradnicima, Kanitom Sarajlić, uposlenicom Centra, te Miralemom Mulabdićem, voditeljem Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Tešanj.

Svrha posjete je nastavak uspješne saradnje ove dvije ustanove. Naročito se to odnosi na UNDP Projekat “Sportom do zdravlja – SPORT ZA SVE”, koji realizuje Sportski savez općine Tešanj, u saradnji sa više sportskih organizacija sa područja naše općine.

Ovaj Projekat ima za cilj uspostaviti trajno partnerstvo između organizacija civilnog društva (OCD), koje se bave poboljšanjem položaja marginaliziranih grupa, tj. lica sa posebnim potrebama, školske djece, invalidnih lica i žena, na polju sportskih aktivnosti i ekologije,  i lokalnih vlasti i institucija, a sve u svrhu poboljšanja životnih uslova stanovništva i pozicioniranje Tešnja kao općine s vizijom evropskog kvaliteta življenja.

Naša gošća je izrazila zadovoljstvo činjenicom da su upravo korisnici Dnevnog centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Tešnju jedna od ciljnih grupa, te da će biti uvršteni u različite sportske aktivnosti tokom cijelog trajanja projekta. Takođe, istaknuta je i potreba uključivanja ovih marginaliziranih grupa u sve sfere društvenog života.

Ono što će uslijediti je i potpisivanje Memoranduma o saradnji ove dvije ustanove, kao i dalji zajednički napori za poboljšanje položaja djece i odraslih osoba sa posebnim potrebama.

Na kraju, Direktorica je predsjedniku Sportskog saveza Besimu Sejdiću uručila i Zahvalnicu, te ručne radove štićenika Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona.

O Sportski savez Opcine Tesanj