BESTIJALNE LAŽI AVAZA

Dnevne novine Avaz u svom izdanju od 14.04.2018.g. objavile su tekst pod naslovom Hasanbašić Nasrnuo na demobilisanog borca, u kome su napisane neviđene laži, a slične objave su oglasili i neki lokalni portali, a sve bez provjere tačnosti informacija.

Prvo: vijećnik SBB Muris Hrnjić u svojoj izjavi navodi kako je sjednica organizovana sa ciljem da se borcima pomogne. To nije tačno jer je sa opozicionim istomišljenicima tražio sjednicu Općinskog Vijeća sa ciljem da se grupi boraca dodvore samo stvarajući privid kako se oni za njih zalažu, a ne da riješe njihove probleme. Zašto? Pa zato što ni jedan njihov predloženi zaključak koji su nudili nije u nadležnosti Općinskog vijeća, nego u nadležnosti Kantonalnog, Federalnog i Državnog nivoa vlasti. To i jeste bio ključni razlog zašto takvu sjednicu nisu podržali vijećnici BPS, jer su položili zakletvu da će poštivati Ustave, Zakone, Statut Općine i Kodeks ponašanja vijećnika, a što su opozicioni vijećnici sve derogirali i ignorisali, te bi zbog toga trebali biti svi sankcionisani od Komisije za primjenu kodeksa ponašanja vijećnika.

Drugo: lažu da je Hasanbašić izazvao sukob, jer je bilo upravo suprotno. Hasanbašić je samo oštro reagovao na njemu upućene verbalne uvrede i psovanje od strane Bajraktarevića. I još kažu:” napao demobilisanog borca”, kao da je Hasanbašić bilo ko. A Hasanbašić je jedan od najčasnijih boraca koji je ranjavan, a sve poslijeratne godine izuzetno vrijedan i odgovoran aktivista svoje mjesne zajednice, dugogodišnji organizator i nosilac marša mira u Srebrenicu, stalni aktivista JOB-a Tešanj pri kome je na različite načine pomogao bezbroj naših boraca, borac za razvoj općine na više projekata i td..

Zaista je sramota da profesionalni mediji tako lažu i podvaljuju. Ali to je Avaz koji već dugo vremena, ne samo neprovjerenim informacijama, nego i svjesno, od žrtava pravi krivce, istinu pretvara u laž, a laž u istinu, a za sve to koristi svoje eksponente na terenu!

A šta je istina i šta su motivi za ovaj članak Avaza i optužbe nevinog čovjeka koji je samo branio svoju čast?
Zar nije interesantno zašto Avaz navodi samo izjavu vijećnika Hrnjića iz SBB-a? Koje li slučajnosti za Avaz!?

Istina je da je SBB dio lokalne koalicije sa SDA, a vijećnik SBB-a Hrnjić zbog svojih ličnih razloga i frustracija što nije imenovan direktorom JU Apoteka ili Doma zdravlja se priklonio opziciji na čelu sa SDP-om, pa se vijećniku Hasanbašiću i BPS-u ovim lažima osvećuje za činjenicu što ga u njegovim nakanama nisu podržali.

Zato se priklonio opoziciji koja je grupi boraca dala lažnu nadu i obećanja da će kroz prijedlog ponuđenih zaključaka Općinskom vijeću riješiti njihove zahtjeve na općini Tešanj, iako su isti zaključci u nadležnosti viših parlamenata vlasti. A iskonstruisali su priču kako su SDA i BPS krivi, jer ih u tim lažnim obećanjima nisu podržali. To je strašno na šta su sve pojedina lica spremna!

A očito je da njih borci interesuju samo onoliko koliko su im alat za njihove politikantske ciljeve, što nažalost mnogi ne razumiju.

Molimo sve časne borce i sve druge patriote da ne nasjedaju na podvale i provokacije politikanata i da se ne okreću jedni protiv drugih. Već od 1996.g. je poznato da BPS zagovara jedan borački zakon i jednu boračku organizaciju, a to čini i danas, dok su se neki 20 godina nakon rata sjetili da postoje borci, jer na njima mogu nešto ušićariti. A morate znati da mi nismo ni partija koja časne borce, ratne invalide i porodice šehida bespravno izvodi iz prava.

Zato sve časne borce pozivamo da ne nasjedaju na laži i jednostrane informacije. Da se do formiranja samo jedne boračke organizacije priključe postojećim boračkim udruženjima koja imaju pravni status i legitimitet i time neposredno utiču na popravljanje stanja u njima, a istovremeno time stiču i pravo da organima vlasti budu partner u donošenju novih i popravci važećih zakona.

Ne dajte da vas dijele!

OO BPS Tešanj

 

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *