Antifašisti iz Tešnja na čelu kolone Marša antifašista

Marš antifašista 2018
Marš antifašista 2018

Aktivisti Općinske organizacije  SDP BiH Tešanj uzeli su učešće i na ovogodišnjem, drugom, „Maršu antifašista“ u Sarajevu. Marš su, u sklopu obilježavanja 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe, organizovali SDP BiH i UABNOR BiH.

Učešće na ovogodišnjem Maršu uzeli su građani iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali je Marš imao i međunarodni karakter, jer su ga podržali i antifašisti iz susjednih zemalja.

Učesnicima Marša su se obratili Predsjednik UABNOR BiH Dr Bakiš Nakaš, Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, Predsjednik organizacionog odbora Muzafer Šehović, te Ranko Ostojić zastupnik u Saboru RH. Svi govornici su istaknuli važnost da u ovo vrijeme očitog buđenja i jačanja neofašizma u regionu, sa ovakvog skupa , iz Sarajeva, pošalje jasna poruka da ideje antifašizma još žive i da mnogi građani baštine tekovine antifašizma i NOR-a, te da neće dozvoliti da se nastavi falsificiranje prošlosti, a sve sa ciljem da se obezvrijedi značaj i uloga jugoslavenskog, antifašističkog pokreta, kao i hiljade onih koji su dali svoje živote u NOR-u.

Mi u OO SDP BiH Tešanj ćemo u skladu sa našim programskim opredjeljenjem nastaviti braniti i širiti ideje antifašizma, te obilježavati značajne datume iz NOB-a, a jedan od najznačajnijih je svakako 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom, a da smo na dobrom putu govori i činjenica da smo i ove godine dobili čast da budemo na čelu kolone Marša antifašista.

SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU!

 

                                                                                           Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj