Forum mladih OO SDP BiH Tešanj u posjeti firmi „Igraj Uči Rasti“

Igraj Uči Rasti
Igraj Uči Rasti

Delegacija Foruma mladih OO SDP BiH Tešanj, koju su činili Idham Kruško, predsjednik FOM-a i Muhamed Hundur, predsjednik Fonda za unaprjedjenje obrazovanja “Jasmin Smailbegović-SISI”, posjetili su društvenog poduzenika mladog gosp. Armina Maglića iz Tešnja.

Tokom sastanka razgovaralo se o preduzeću koje je osnovao gosp. Maglić, a kao rezultat promišljanja o drustvenom problemu kojeg je uočio. Naime, preduzeće Igraj Uči Rasti je rezultat uočenog problema, a tiče se slabe motoričke sposobnosti kod djece, koje ima za cilj da kroz igru jača vezu između roditelja i djeteta. Kroz nju se razvijaju motoričke sposobnosti, jezik i komunikacija, kritičko mišljenje, socijalno- emocionalna intelegencija, te podstiče mašta i kreativnost.

Kupovinom određenog broja proizvoda preduzeća Fond za unaprjeđenje na direktan način je podržao mladog poduzetnika i društveno poduzetništvo, a cilj nam je to činiti i u narednom periodu, jer najviše kroz društveno poduzetništvo možemo biti kreatori dobre ekonomije na području općine Tesanj, a i unutar cijele Bosne i Hercegovine.

 

OBRAZOVANJE ZA SVE NAS!

  

 

                                                                                                Komisija za informisanje
Foruma mladih OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj