Promocija knjige “Kapiten jednog teškog vremena” autora Vlatka Glavaša.

U subotu, 12.05.2018. godine, u maloj sali Centra za kulturu i obrazovanje Tešanj, sa početkom u 18:00 sati, održana je promocija knjige “Kapiten jednog teškog vremena”, autora Vlatko Glavaša, čovjeka bez rezervne domovine, koji je to pokazao u najtežem i najodsudnijem trenutku za svoju jednu i jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Odlučivši se igrati za Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, Vlatko Glavaš je ostao zlatnim slovima zauvijek upisan u istoriju Bosne i Hercegovine. On sam o tome kaže: “Bio sam kapiten tima u jednom teškom vremenu, kada mnogi nisu htjeli da igraju za BiH, kada nisu vjerovali da ćemo uopće imati reprezentaciju. Uvijek sam govorio, a i danas kažem, nikada nisam imao rezervnu domovinu. Moja jedna i jedina domovina je Bosna i Hercegovina, a moje Bugojno je bilo i ostalo u Bosni i Hercegovini”.

Svoja obraćanja na promociji, pored autora Vlatka Glavaša, imali su i Senudin Safić, sportski novinar, te Sakib Kurtić i Hajro Planjac, dok je ulogu moderatora vrlo vješto obavio Ramiz Brkić.

Projekt menadžer knjige i prijatelj Vlatka Glavaša je Muris Jabandžić, koji je zajedno sa Vlatkom igrao za mladu reprezentaciju BiH 1979. i 1980. godine. Naš “Tigar” se u svom obraćanju podsjetio na zajedničke trenutke sa Vlatkom, ukazao na njegovu igračku i ljudsku veličinu, te se na kraju zahvalio Općini Tešanj i Sportskom savezu općine Tešanj, na podršci u organizaciji ove promocije.

Spomenimo i to da je svim posjetiocima dodjeljen besplatni primjerak knjige koje je autor rado potpisivao za sve zainteresovane.

O Sportski savez Opcine Tesanj