Oproštaj od rahmetli Miralema Unkića

Komemoracija
Komemoracija

8. juna preminuo je naš, u pravom smislu te riječi, Miralem Unkić iz Jelaha-Tešanj. Kažemo naš jer Miralem je bio svih nas, i svi smo bili njegovi. Miralem je uvijek imao vremena za nas, u svakoj prilici saosjećao, pružajući pažnju i potrebnu pomoć svima, porodici, prijateljima. Imao je širok krug prjatelja svih koji su cijenili prijateljovanje, bez ikakvih dijeljenja ljudi, po bilo kom drugom osnovu, imenu ili statusu.

Tim povodom jučer, 10. juna  2018. godine, u organizaciji Općinske organizacije SDP BiH Tešanj održan je komemorativni skup. Premalena je bila velika sala hotela “AA” u Jelahu da bi primila sve zainteresovane da prisustvuju komemoraciji.

Na komemoraciji o liku i djelu rahmetli Miralema Unkića govorili se: Salih Brkić-uime OO SDP BiH Tešanj, Enes Suljkanović-uime SDP BiH, Suad Huskić-Načelnik Općine Tešanj, Husein Galijašević-Miralemov radni kolega i Edin Hasaničević-uime MZ Jelah i udruženja građana.

O našem Miralemu, koliko je bio voljen i cijenjen, najviše govori ispraćaj Dženaze kome je prisustvovalo nekoliko hiljada građana.

„Sredina je ostala bez jako dobrog čovjeka, brata, roditelja, supruga i djeda, izgubila vrijednog aktivistu od koga se puno toga dobroga i humanog moglo naučiti.“

Neka mu je vječni Rahmet!

Općinska organizacija SDPBiH Tešanj se zahvaljuje svima koji su svojim prisustvom odali počast  našem drugu Miralemu.

U prostorijama OO SDP BiH Tešanj otvorena je knjiga sjećanja gdje se mogu upisati oni koji žele ostaviti svoje sjećanje na našeg Miralema.

 

                                                                                                                   OO SDP BiH Tešanj

O OO SDP Tesanj