Održana sjednica Skupštine NK “TOŠK” Tešanj.

U srijedu, 13.06.2018. godine, u sali restorana “Central” – TC “Madi” Bukva, održana je treća redovna sjednica Skupštine Nogometnog kluba “TOŠK” Tešanj, na kojoj su imenovani novi nosioci upravljačkih struktura kluba, usvojen Izvještaj o radu za 2017. godinu, te prezentiran i Plan za tekuću kalendarsku godinu i predstojeću takmičarsku sezonu.

U saziv novog Upravnog odbora imenovani su: predsjednik Upravnog odbora Edin Jabandžić, izvršni direktor firme “Madi”, potpredsjednik UO Mahmut Galijašević, generalni direktor firme MANN+HUMMEL i potpredsjednik Edin Mujčić, vlasnik kompanije “Agfa-print”. Na njima je zadatak da dopune Upravni odbor kao rukovodeći organ kluba sa članovima za koje smatraju da će moći ispuniti zacrtane ciljeve.

Novi predsjednik UO Edin Jabandžić najavio je tri ključna cilja u predstojećem periodu rada: biti kvalitetan prvoligaš, unaprijediti rad omladinskog pogona za proizvodnju domaćeg kadra igrača i raditi na poboljšanju infrastrukture. “Želimo rekonstruirati organizaciju kluba i sistema odgovornosti u donošenju odluka i ostvariti kontinuitet u radu. Nadam se jednom uspješnom periodu za Nogometni klub TOŠK!”

Naglašava kako je jedan od uslova pri preuzimanju ove funkcije bio da uz sebe ima dva snažna potpredsjednika i da svi postojeći ljudi u klubu nastave sa izuzetnim radom kako su to i do sad radili. Zamolio je i sve navijače i delegate skupštine da zajedničkim naporima rade ka jednom cilju i da daju punu podršku novoizabranim dužnosnicima.

“Moralna obaveza prema sredini u kojoj živim bila je uključiti se još više u rad kluba. Vjerujemo da možemo unaprijediti rad kluba i učiniti ga vrijednim općine u kojoj živimo. Želimo izgraditi sistem koji će kontinuirano donositi uspjeh.”, nadovezao se i novi potpredsjednik UO Mahmut Galijašević.

Na Skupštini je potvrđeno i da će Ajdin Mrguda nastaviti svoj rad kao Šef stručnog štaba u narednoj sezoni što mu je bila želja, a u tome će imati punu podršku Upravnog odbora. Ajdin Mrguda iskoristio je priliku da se zahvali dosadašnjim članovima Upravnog odbora, sponzorima, navijačima i igračima na podršci koju je imao u svom radu kao predsjednik kluba i poželio puno sreće novom predsjedniku. Hamzalija Dolamić, certificirani računovođa i vlasnik knjigovodstvenog servisa “Neado” istakao je da je u 2017. zabilježen porast prihoda u odnosu na 2016. za 57%, te da se isti trend zadržao u prvih pet mjeseci 2018. godine. Istaknuto je i javno pohvaljeno učešće navijača u izgradnju kluba koji su nedvojbeno jedan od najvećih donatora.

Za predsjednika i potpredsjednika skupštine imenovani su Muris Jabandžić i Hamzalija Dolamić.

O Sportski savez Opcine Tesanj