Karate klub Tešanj: Nova majstorska zvanja “Crni pojas 1. dan”.

U nedjelju, 24.06.2018.godine, u Zenici je upriličeno polaganje za majstorska karate zvanja “Crni pojas 1. dan”, u tehničkoj organizaciji Karate saveza ZE-DO kantona i pod patronatom Karate saveza F BiH.

Polaganju su pristupili kadidati iz devet klubova sa prostora ZDK, a iz našeg Karate kluba Tešanj nastupila su tri takmičara: Ajdin Salkičević, Anis Ostrvica i Muhamed Mustafić.

Ispitivačka komisija, delegirana ispred Karate Saveza FBiH, u sastavu: Fejzić Mirsad (Crni pojas 9.dan) predsjednik, Gec Mujo (Crni pojas 8. dan) član i Kalaušić Arnel (Crni pojas 4. dan) član, nakon sumiranja rezultata, saopštila je da je 25 kandidata uspjelo zadovoljiti kriterije te time steći zvanje majstor karatea Crni pojas 1.dan.

Sva tri naša takmičara su se našla među kandidatima koji su uspješno položili za majstorsko karate zvanje, čime su ispunili svoj cilj i zakoračili na prvu stepenicu u piramidi uspjeha svakog karatiste.

Bitno je napomenuti da su ovo prvi članovi Karate kluba Tešanj koji su stigli do ovog cilja, čime je naš klub postao bogatiji za tri nova majstorska karate zvanja, koja nisu došla preko noći već kroz dugogodišnji veliki rad, uloženi trud, znanje i zalaganje, te uz talenat i ogromnu želju da se cilj ispuni.

Čestitamo našim takmičarima na novim karate zvanjima, sa željom da svoje stečeno znanje nesebično prenose na mlađe generacije, kao i da nastave dalje, u osvajanju novih stepenica do novih majstorskih zvanja.

O Sportski savez Opcine Tesanj